ПУТИН САЗВАО ХИТАН састанак Савета за безбедност Русије

PUTIN SAZVAO HITAN sastanak Saveta za bezbednost Rusije

12 oktobra 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je u petak uveče sa stalnim članovima Saveta za bezbednost Rusije o pitanjima unutrašnje i spoljne politike, uključujući situaciju u vezi s Ruskom pravoslavnom crkvom u Ukrajini, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Savetovanje je održano u Moskvi nakon završetka radne posete Putina Mogiljevu, gde je ranije u petak zajedno s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom učestvovao na Forumu regiona Rusije i Belorusije.Na savetovanju su bili premijer Rusije Dmitrij Medvedev, predsednici oba doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko i Vjačeslav Volodin, šef administracije Kremlja Anton Vajno, sekretar Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov i drugi.

Carigradska patrijaršija odlučila je da započne proces priznavanja autokefalnosti crkve u Ukrajini, kao i da pod hitno obnovi svoje predstavništvo u Kijevu. Carigrad je takođe skinuo anatemu koju je Ruska pravoslavna crkva uvela protiv poglavara samoproglašene Kijevske patrijaršije Filareta, kao i protiv poglavara nekanonske Ukrajinske autokefalne pravoslavne crkve Makarija.

Carigradska patrijaršija je praktično saopštila da polaže pravo na Ukrajinu, ukinuvši pravne obaveze iz istorijskog pisma iz 1686. godine o predavanju Moskovskoj patrijaršiji prava da imenuje mitropolita kijevskog.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad says:

  Crkva i vera moraju da se brane svim sredstvima makar to značilo tar UKRAJINI ili BILO KOME DRUGOME.Postoje stvari preko kojih se ne mpože prelaziti i koje nisu za pregovore, trea udariti i početi rat , opušteno,sotona i zlo uz njega su u stvari blegf i laž , sila im je oduzet oni nemaju ništa sem laganja više a uskoro ni to neće moći da rade. Vreme novog jerusalima je došlo.

  • Deda Micko says:

   Kako da Putin brani pravoslavlje kad je Jevrejin? Dosta je sto brani Izrael. Znam da neki misle da sam previse sarkastican, ali to su cinjenice.

 2. Deda Micko says:

  Da li postoji ijedan Jevrejin koji je Rusiji doneo ikakvog dobra. Molio bih za ime. Hvala.

  • Miraš says:

   1. Mihail Josifovič Gurevič (rus. Mihail Iosifovič Gurevič) (Rubanščina, Kurska oblast 12. januar 1893 — Sankt Peterburg, 12. novembar 1976.) bio je sovjetski konstruktor aviona. Zajedno sa Artjomom Mikojanom osnovao je najpre projektni biro za vojne avione Mikojan-Gurevič, itd. MIG-ovi su poznati borbeni avioni, a "MIG" je skraćenica od Mikojan i Gurevič. ... Sigurno ih ima još zaslužnih na polju nauke. ... Od dama izdvojiću: 1. Sabina Naftulovna Špilrajn (rus. Sabina Naftulovna Špilьreйn, nem. Sabina Spielrein; Rostov na Donu, 7. novembar 1885 — Rostov na Donu, 12. avgust 1942) je bila jedna od prvih žena psihoanalitičara. ... 2. Maja Mihajlovna Plisecka (rus. Maйя Mihaйlovna Pliseckaя; Moskva, 20. novembar 1925 — Minhen, 2. maj 2015) nekadašnja svetski poznata ruska balerina.

 3. Milivoj Trbojevic says:

  hriscenima je dosao kraj niko ih ne voli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *