ПУТИН САЗВАО ХИТНУ СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ РУСИЈЕ: Русија спрема жесток одговор…

PUTIN SAZVAO HITNU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI RUSIJE: Rusija sprema žestok odgovor…

10 avgusta 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa članovima nacionalnog Saveta bezbednosti na temu novih američkih sankcija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.Kako je rekao, učesnici sastanka ocenili su da takva odluka Vašingtona nije u skladu sa međunarodnim pravom.

Na sastanku su, precizirao je Peskov, učestvovali predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin, šef administracije Kremlja Anton Vajno, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ministar odbrane Sergej Šojgu i direktor ruske Federalne službe za bezbednost (FSB) Aleksandar Bortnikov.

Podsetimo, nove američke sankcije Rusiji, zbog navodne upotrebe hemijskog oružja u britanskom Solsberiju, stupiće na snagu 22. avgusta, saopštio je prethodno Stejt department SAD.

Prvi paket novih sankcija SAD, koje su uvedene povodom incidenta u Solsberiju, podrazumevaju potpunu zabranu izvoza u Rusiju elektronskih uređaja i opreme dvostruke namene. Drugi paket sankcija bi mogao da uključi smanjenje nivoa diplomatskih odnosa, zabranu letova u SAD ruskoj avio-kompaniji „Aeroflot“ i gotovo potpuni prekid američkog izvoza.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Samit u Helsinkiju do kraja pretvoren je u probni balon - da otkriju o čemu razmišlja protivnik Rusija i da razviju dalje poteze. Da li je taj probni balon samo od onih snaga koje kontrolišu Trampa, a moguće je da su na ovaj ili onaj način zajedno Tramp i njegovi protivnici ili "protivnici". Sada već i ta razlika postaje nevažna. Američka formulacija o proglašenju Rusije za državu sponzora terorizma vodi sada američku rusomržnju na još viši nivo. Da li je cilj sveukupne propagande i svih poteza (SAD, V.B. EU i ostali) da isključe Rusiju iz SB UN kao stalnog člana sa pravom veta? To bi im olakšalo planirano pokoravanje celog sveta. Čućemo ovih dana šta kažu eksperti koji se u tu oblast razumeju, a pretpostavljam/nadam se da to ipak nije izvodljivo.

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    A nije mu žmigno "prijatelj" Trump da mu da znak da to duboga močvara radi, da on s tim nema ništa ? :-)))

  3. marko says:

    VREME JE DA RUSI OSTRO UDARE NA OVE SANKCIJE ZABRANITI TOTALNI IZVOZ IZ RUSIJE RETKIH METALA ALUMINIJA AMERICI NAFTE TAKODER S KINOM KOJA IMA ISTO SANKCIJE NAGOVORIT DA NE PRODAJU I ONI RETKE METALE KAO STO JE VOLFGRAM ISLICIJ GERMNAIJ ARSEN ITD KOJI SU POTRENI ZA IT INDUSTRIJU PA DA VIDIMO KAKO CE PROCI I MOTORE ZA RAKETE U KOZMOS TAKODER BIH RUSIJU SAVETOVA DA STMAPAJU RUBLJU JER TO RADI AMERIKA I BRITANIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *