ПУТИН СЕ ХИТНО ОЛГАСИО: „Ситуација осетљива за Русију!“

PUTIN SE HITNO OLGASIO: „Situacija osetljiva za Rusiju!“

24 jula 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je situaciju koja se odvija na granici Jermenije i Azerbejdžana veoma osetljivom za Rusiju.

– Za nas je to vrlo osetljivo – situacija na granici između Jermenije i Azerbejdžana – rekao je Putin tokom sastanka sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, tokom sastanka razgovarano je o odnosima Rusije sa zemljama ZND, uključujući Azerbejdžan i Jermeniju, uglavnom u svetlu nastavka eskalacije na granici ovih republika.

Situacija na azerbejdžansko-jermenskoj granici eskalirala je 12. jula.

Azerbejdžan je izvestio o pokušaju jermenskih oružanih snaga da napadnu položaje azerbejdžanske vojske koristeći artiljeriju, dok je Jerevan izvestio da se granična situacija pogoršala posle pokušaja proboja azerbejdžanskih snaga.

Baku je saopštio da je 12 azerbejdžanskih vojnika ubijeno od početka sukoba, dok je Jerevan naveo da je u sukobima ubijeno pet vojnika, a ranjeno još devet.

KOMENTARI3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Muke za "cara" pocinju tek onda kad je prinudjen da nesto preduzme. Dok "mudro" cuti i slavi pobede onda je najjaci. Sad ce da bude priseljen da odabere jednu stranu i pocinju muke. Ili ce se dogovoriti sa "zapadnim partneroima".

  2. persida says:

    Bla,bla...

  3. Armagedon says:

    Novo otvaranje krize radi trošenja ruskih snaga. Kladim se da Azerbejdžan započinje cirkus. Šuh! Preti šah-šeh.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *