ПУТИН СЕ МЕЂУ ПРВИМА ЈАВИО И ПОНУДИО ПОМОЋ У ВЕЗИ НОТР ДАМА: Ево шта је понудио!

PUTIN SE MEĐU PRVIMA JAVIO I PONUDIO POMOĆ U VEZI NOTR DAMA: Evo šta je ponudio!

16 aprila 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio je da se u Francusku pošalju najbolji ruski stručnjaci za pomoć u obnovi Notr Dama, javlja portparol Kremlja.

– Putin je izrazio nadu da velika katedrala može da bude obnovljena i predložio da se u Francusku pošalju najbolji ruski stručnjaci koji imaju bogato iskustvo u restauraciji spomenika svetske kulturne baštine, uključujući dela srednjovekovne arhitekture – navodi se u saopštenju.Najveći požar u katedrali Notr Dam počeo je sinoć. Plamen je zahvatio noseću konstrukciju. U gašenju požara je učestvovalo oko 400 vatrogasaca. Požar je ugašen jutros. Prema podacima francuskih medija, nesreća je povezana sa radovima na restauraciji. Deo katedrale je bio zatvoren.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Rusi su (bili) blesavi za svim sto je francusko.

 2. Budi Bog s nama says:

  Čisto lobiranje, nego Putin to ne može zato što je Rusija pod sankcijama, valjda im se zato i podsmeva sa tom pomići. Kada bi Rusiji ukinuli sankcije bilo bi neke saradnje kooperacije i lobija, valjda je Putin na to mislio. Vidite nama je goreo Hilandar, Beograd od NATO-a i farancuzi su nam dodatno pomogli bombardujući nas, a u Srbiji je toliko nezbrinute dece, zvečanska i sl. pa pomoći ni od korova.

 3. Budi Bog s nama says:

  Nego, lepo su ga restaurirali do sada, a sada bi mogli da ga poruše do temelja i samo od srpske donacije da podignu neki moderan hotel za hodočasnike poput onog u Dubaiju ili neki kao iz Kine. Tu ionako nije bilo vere čim ga Bog nije sačuvao.

 4. Budi Bog s nama says:

  Ako se opet zapali neka probaju sa sinagogom, đamijom, javnom kućom ili nečim što će već biti od koristi, štalom, pekarom za francuski hleb, konjušnicom, vrtićem, ili pak u skladu sa natalitetom - mrtvačnicu, ili što je i najbolje - narodnu kuhiunju za ovaj napaćeni narod kojeg su pljačkali da bi sazidali i prvu kulu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *