ПУТИН СЕ НАШАЛИО, али тако открио страшну истину!

PUTIN SE NAŠALIO, ali tako otkrio strašnu istinu!

25 aprila 2017

Vladimir Putin je na zasedanju Popečiteljskog saveta Ruskog geografskog društva u šaljivoj formi prokomentarisao epizodu iz filma o projektu tog društva u kojem „morski anđeli” jedu „morske đavole”.

Rekao je, naime, da on mora dobro da motri da „neko ne pojede Rusiju”.

Šefu države je bio pokazan film o proučavanju podvodnog sveta ruskog Arktika. Putin je za vreme projekcije pitao: „Je li ovo školjka-anđeo zaista pojela morskog đavolčića?”.

Usledio je potvrdan odgovor, posle kojeg je Putin viđeno doveo u vezu sa svojim državnčkim poslom:

„Izgleda da bi trebalo da se podrobnije upoznam sa vašim radom… Jer, i ja moram sve vreme da gledam na sve strane – da nas neko ne bi pojeo. Veoma je korisno pogledati šta se u prirodi događa”.

Putin je u nastavku posebno naglasio da država mora pokazati da je u stanju da se bori protiv korupcije – da različiti avanturisti ne bi tu borbu koristili za svoje interese i ciljeve.

Dodao je da će borba protiv korupcije biti nastavljena i apelovao na sunarodnike da prave razliku između realne borbe protiv korupcije i onih koji radi samoreklamiranja glume da se protiv nje bore.

Ukazao je da prava borba protiv korupcije jača državu, a da se lažna koristi kao instrument u političkoj borbi i u funkciji samoreklamiranja:

„Sve smo to već vieli. I kod nas i na primeru takozvanog arapskog proleća. Jasno je u šta se to izrodilo. Uostalom, sve to gledamo sada u Ukrajini. Učesnici državnog prevrata u Ukrajini su 2014-te borbu protiv korupcije imali kao jednu od glavnih parola, a korupcija je u toj zemlji otada višestruko povećana”.

Putin je za ilustraciju naveo: „Ljudi koji dolaze iz Ukrajine govore: ako su ranije tražili da se ugrade sa 50 odsto, sada traže da to bude 75 odsto”.

Na kraju je zaključio opomenom: „Mi moramo svom narodu pokazati da se režava realno i efikasno bori protiv korupcije. Samo u tom slučaju avanturisti neće imati za šta da se uhvate”.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Podjite od bankara koji Rusiju drze u saci uz pomoc MMF-a. Jos nesto, objasnite, Tovaris Putin, zasto koristite americke dolare i tako im odrzavate vrednost koji je izmisljena i bez pokrica????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *