ПУТИН СЕ ОБРАТИО ДИРЕКТНО ИЗВОРУ ЗЛА: Питао Бајдена ко је хтео да убије Лукашенка

PUTIN SE OBRATIO DIREKTNO IZVORU ZLA: Pitao Bajdena ko je hteo da ubije Lukašenka

19 aprila 2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u nedavnom telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom postavio pitanje oko pripremanja američkih tajnih službi atentata na Lukašenka. Putin nije dobio nikakav odgovor od Bajdena.

Na beloruskom kanalu ONT u subotu uveče emitovana je specijalna reportaža u kojoj se govorilo o pripremi atentata na Lukašenka, kidnapovanju njegovih sinova kao i pokušaju državnog udara.Terorističke akcije su planirane u junu i julu. Za Lukašenkovu otetu decu je već bilo pripremljeno sklonište u Gomeljskoj oblasti. Jedna od varijanti koju su razrađivali bila je da se za vreme vojne parade u Minsku devetog maja ubije Lukašenko.

Lukašenko je ocenio da američke tajne službe ne bi mogle da organizuju atentat na predsednika neke države a da za to nemaju odobrenje predsednika SAD DŽozefa Bajdena. U kordinisanoj akciji beloruskih i ruskih službi u Moskvi su uhapšeni neki advokat Jurij Zenkovič koji ima ne samo belorusko nego i američko državljanstvo kao i politikolog i književnik Aleksandar Feduta (56). Osim njih uhapšen je u Minsku opozicionar Grigorij Kostusev.

Advokat Jurij Zenkovič je u Moskvu došao iz SAD preko Poljske. On je planirao da se sretne i sa nezadovoljnim generalima koji bi se priključili akciji likvidacije Lukašenka. Inače advokat Zenković se u SAD bavi dobijanjem američkog državljanstva Belorusa koji žele da žive u toj zemlji.

Policija ima snimke koje potvrđuju da su uhapšeni zaverenici detaljno razrađivali plan kako da likvidiraju Lukašenka. Zenkovič i Feduta su se sreli u Moskvi u jednom restoranu jer su bili svesni da bi ih u Minsku odmah uhapsili.

Zaverenici su planirali da zauzmu radiostanicu i TV kanal sa kojeg bi se obraćali narodu posle atentatata na Lukašenka a policiji i vojsci su nameravali da predlože da budu lojalni novim vlastima.

O hapšenju ljudi koji su pripremali atentat Lukašenko je ispričao svojim novinarima za vreme subotnje akcije prolećnog čišćenja grada i sađenja drveća.

Lukašenko je upozorio zapadne službe i njihove plaćenike ako pokušaju da izvedu neku sličnu akciju odgovor će biti žestok. Beloruski predsednik je ispričao da je druga grupa zaverenika već pripremala oružje ali su na vreme pohapšeni.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI12 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Eeee, mlogo si ga potres'o sa tvojim pitanjem. Nece moci da spava, zbogradi pitanja.

  • padre says:

   I jeste i nije, sad mu je Putin dao do znanja, da neće više tako lako da prolaze!

   • persida says:

    Ako Putin nema svoju tajnu sluzbu da mu kaze ko priprema atentate, nego mora da zove senilnu starkelju Bajdena, onda je prolupao nacisto. Rusija je opet ispala jadna i neobavestena, sve zahvaljujuci izdajniku Putku.

    • Aco says:

     Kontranapad pa da vidim dal če Bajden da prezivi

    • politikant says:

     Normalno je da Putin zna ko je mastermind, Rusija je ozbiljna drzava. Pitanje je takticko, da se idiot satera u bezizlaznu situaciju i da mu se stavi do znaja da ovkve stvari imaju posledice.

    • Milan says:

     Nismo toliko blesavi koliko ti pretpostavljaš da jesmo.

 2. Pingback: PUTIN SE OBRATIO DIREKTNO IZVORU ZLA: Pitao Bajdena ko je hteo da ubije Lukašenka – Prava istina o svemu

 3. M says:

  I tko je sad ubojica?!? Bajden ili Putin?!?

 4. Rista says:

  Već celih 30 godina je tužno posmatrati šta Amerika radi Rusiji i kako nemoćno Rusi odgovaraju. A već ceo moj vek koji je u zaletu, mada sve sporijem, da napuni dobar deo jednog zemaljskog veka, sa zebnjom, strahom i pun neizvesnosti posmatram kako se ove dve sile kolju preko naših leđa. Zadnjih nekoliko godina te akcije preko naših leđa su postale mučne. Gledao sam neki tamo andrak na jutube kako dva ogromna kera opasno laju jedan na drugog kroz kapiju od čeličnih šipki ali ne mogu da se dohvate. Usko postavljene šipke im ne daju ni njušku da provuku, ali kerovi zaista moćni i zastrašujuće reže , kidišu i kao grizu šipke. Jedan ker je u avliji, dakle avlijaner zatvoren tarabom a drugi se šetka slobodno po ulici, dakle ulična džukela i svremena na vreme se zaleti na avlijanera. Kapija je automatska i jednog momenta neko pretisne dugme i kapija se otvori dok su kerovi bili u akciji groznog i naizgled nezaustavljivog napada. Kada se kapija otvorila, mislio sam saće krv da poteče u sekundi, ali i jedan i drugi ker iznenađeno prestanu da laju i kidišu i nekako stidljivo sagnu glave i počnu da gledaju levo desno. Prestalo režanje. Onda neko zatvori kapiju a kerovi opet navale da se bore bez mogućnosti da se dohvate. Tako treba Rusima i Amerima otvoriti kapiju i videli bi da avlijaner Rus i uličar Amerikanac ne bi nastavili ni da reže jedan na drugog. To bila Kubanska kriza i verovatno je neko umetnički pretstavio sa dve režeće džukele. Tada avlijaner nekim čudom otvorio kapiju a istog momenta i avlijaner i uličar se stidljivo povukli. To što se događa između Amerikanaca i Rusa je već pomalo neprijatno gledati. Kao da zajebavaju jedan drugog a usput i ceo svet. Eto, to otvaranje i zatvaranje kapije se događa već 70 godina a režanje je prateći ukrasni elemenat. Zaista su dosadili i Bogu i Svetu. Zaboli me više za njihovo režanje. Dva opasna kera koja se ne usuđuju da napadnu jedan drugog kad mogu pa izgrizu sve oko sebe od nemoćnog besa. Sve oko Amerike i Rusije krvari ili je iskrvarilo do sada a oni sve moćniji. Aj izgriste jedan drugog već jednom inače od nas okolo niko neće preživeti. Avlijaner povremeno izleće i grize oko sebe i pomalo zaluta čak do Sirije, jednom skokno čak do Kube a krvoločni uličar grize sve ostalo po Svetu. A kad naiđu jedan na drugog onda stidljivo sagnu glavu i okrenu jedan drugom miroljubive bulje, a nama ostalima krv lipti od njihovih besnih napada. Uličnu džukelu niko više ne voli u svojoj avliji a džukela iz avlije nije dobrodošla ni jednom komšiji. Eto, to su danas Amerika i Rusija. Dve džukele opasne po ceo svet samo jedna drugu ne grizu. Mi Srbi nemoćno navijamo za avlijanera a Ukrajinci još nemoćnije navijaju za uličnu džukelu, mada smo već izgubili nadu da će se ova dve džukele ipak jednom dohvatiti međusobno pa valjda će nešto od nas preživeti i nastaviti da živi u miru. Ja sam već izgubio nadu i mislim da će nas gristi dok ne pocrkamo svi do jednog.

  • Gagi says:

   Sve je to Risto ziva istina, glavni je onaj ko otvara i zatvara tu kapiju. Jeste sve to vec dosadno ali je tako vekovima unazad, jos dok nije postojala Amerika bile su slicne situacije. Neko vekovima unazad igra sah i pravi kombinacije, ponekad mi se cini da postoji vekovna paganska svetska vlada koja povremeno mora da prinosi ljudske zrtve na oltar zarad svog opstanka. Nesto slicno kao sto su radili Inke i Maje. Sa druge strane, da se ta dva kera ne kontrolisu, da ih puste da se iscepaju, zamisli najezdu svih ostalih kerova koji lanzaju ulicom trazeci parce hleba, kakvo bi tek onda bilo rezanje i cepanje na sve strane. Po svoj prilici, ovaj ulicni ker je malo ostario i oslabio , rezi on i dalje plaseci ove slabije, medjutim, nije u snazi da kontrolise teritoriju koju je kontrolisao. Druga je prica sa avlijanerom koji je tu gde jeste,on jos dobro kontrolise svoj zivotni prostor, on je ogradjen i kod njega nema mesanja sa raznim ulicarima.

 5. Isukrst of evil says:

  Nacisti i fasisti divlkaju ponovo,sa hrvatijancima u EU i NATO su kompletirani, doduse jos muslibosnjaci i sqiptari im fale da se sve ponovi,pa da ih zgovnarimo sve zajedno. Sada zauvek.

 6. Čist je ko Suza says:

  Divlji zapad misli da divlja po Rusiji i Belorusiji? Posle razgovora sa Putinom, kongres mora vrlo učestalo da menja pelene Bajdenu jer ovaj je sam po sebi jako dementan da bi se setio. Ubiti Lukašenka bila bi jako dobra poruka svetu da ne treba da budete bliski Putinov prijatelj. Dakle sankcije na svim nivoima. Sada će samo primorati Ruse da naprave dvojnika i za Lukašenka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *