ПУТИН СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Имамо три вакцине приближно једнаке по квалитету, а најбоље су у свету

PUTIN SE OBRATIO JAVNOSTI: Imamo tri vakcine približno jednake po kvalitetu, a najbolje su u svetu

28 marta 2021

VLADIMIR Putin je ocenio da su sve tri ruske vakcine protiv koronavirusa trenutno među najboljim na svetu, a verovatno – najbolje.On je nacionalnoj TV «Rossiя 1» dodatno rekao na istu temu:

„Naše vakcine su, govorim ovo sa punom uverenošću, najbolje po sva tri glavna pokazatelja. Zato se, u principu, možete vakcinisati bilo kojom od njih. Približno su jednake po kvalitetu: efekat jedne od njih traje malo duže, a druga ima nešto niži nivo zaštite, ali je zato malo mekša. Međutim, približno su iste po kvalitetu“.

Putin je minule nedelje vakcinisan protiv koronavirusa. Njegov portparol Dmitrij Peskova potom je izjavio da se predsednik RF oseća dobro.

Sam Putin je objasnio zbog čega nije hteo da se vakciniše pred kamerama i novinarima:

„Zar svi treba da radimo ono što su uradili neki drugi? Šta, zar treba da se majmunišemo?! Uostalom, ako neko želi da nešto podvali na nivou javnog vakcinisanja poznatih ličnosti – ništa lakše. U špricu može biti fiziološki rastvor ili neki vitamini. Da se našalim, čak i kefir ili sok od pomorandže.“

Naglasio je da posle vakcinacije nije imao temperaturu, da ga malo `lomilo` naredni dan i bolelo „mesto uboda“.

Nije otkrio kojom od tri ruske vakcine je imunizovan, naglasivši da to zna još samo lekar.

Trenutno u Rusiji postoje tri domaće vakcine protiv infekcije koronavirusom: «Sputnjik V», «EpiVakKorona» koju je napravio novosibirski naučni centar «Vektor» i «KoviVak» koja je izašla iz laboratorija Centra „Čumakov“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *