ПУТИН СЕ ОБРАТИО: Први смо у свету у нафти, други у гасу

PUTIN SE OBRATIO: Prvi smo u svetu u nafti, drugi u gasu

27 avgusta 2018

Konkurencija na globalnom energetskom tržištu se drastično zaoštrila, Rusija mora da izađe na nova tržišta i da se na njima učvrsti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.Kako je rekao, neophodno je iskoristiti sve prednosti kojima Rusija raspolaže kako bi diversifikovala načine isporuke na nova tržišta.

Putin je naveo i da je ruski energetski sektor, budući da se nalazi u uslovima sankcija, uspeo da prebrodi sve izazove sa kojima se susreo.

„Kraj prošle godine potvrdio je da je Rusija zadržala status jednog od lidera na globalnom tržištu energenata. Rusija je na prvom mestu po pitanju eksploatacije nafte, dok je na drugom kada je reč o gasu“, precizirao je.

Ruski predsednik je naveo i da ruske energetske kompanije povećavaju investicije za sopstveni razvoj, kao i da je prošle godine ta suma porasla za 10 odsto i iznosila 3,5 biliona rubalja, odnosno oko 50 milijardi evra.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dr.Drkar says:

    50 mlrd.evra investicija SAMO u naftnom sektoru, a gde su ostale koje Rusija ima. Davno, godinama i godinama ništa da se čuje o nekim američkim ili EU investicijama, sve što čujemo i vidimo iz tog pravca su derutni američki gradovi sa oronulim cestama i prugama i kamarenje muslimana u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *