ПУТИН СЕ СПРЕМА ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ? Америка узнемирена, објављени снимци! (ВИДЕО)

PUTIN SE SPREMA ZA NUKLEARNI RAT? Amerika uznemirena, objavljeni snimci! (VIDEO)

10 decembra 2020

Rusija je lansirala rakete iz podmornica, podzemnih silosa i aviona u velikoj strateškoj vežbi pod komandom Vladimira Putina, demonstrirajući svoju punu nuklearnu trijadu.

Video zapisi koje je podelila Rusija pokazuju da su rakete nuklearno sposobne i raspoređene, saopštilo je Ministarstvo odbrane zemlje. Probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete izvršeno je iz nuklearne podmornice Karelija u Barencovom moru.Rusija je proteklih godina proširila svoje vojne vežbe usred tenzija sa Zapadom dok su odnosi pali na najniži nivo posle Hladnog rata nakon povratka poluostrva Krim pod kontrolu Moskve.

TV Zvezda je takođe prenela interkontinentalno lansiranje raketa sa kosmodroma Plesek u Arhangelskoj oblasti. Nekoliko krstarećih projektila velikog dometa takođe je ispaljeno i sa strateških bombardera Tu-160 i Tu-95 sa aerodroma Engels i Ukrajinka.

Krstareće rakete su, kako se izveštava, uspešno pogodile ciljeve na poligonu Pemboj u Republici Komi. Balističke rakete iz Plesecka i Barencovog mora pogodile su ciljeve na poligonu Kura na Kamčatki, na ruskoj pacifičkoj obali.

TASS je izvestio da su lansiranja izvedena pod Putinovom komandom.

– Obuka za upravljanje strateškim ofanzivnim snagama održana je pod nadzorom vrhovnog komandanta – navodi se u izjavi ministarstva.

„Ciljevi vežbi su u potpunosti ispunjeni.“

Vojne vežbe dolaze manje od dva meseca pre nego što početkom februara istekne novi START američko-ruski sporazum o kontroli naoružanja.

Moskva i Vašington razgovarali su o proširenju sporazuma, ali razlike su ostale. Tadašnji predsednik SAD Barak Obama i bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev potpisali su 2010. novi START.

On ograničava svaku zemlju na ne više od 1.550 raspoređenih nuklearnih bojevih glava i 700 raspoređenih raketa i bombardera, a predviđa opsežne inspekcije na licu mesta kako bi se verifikovalo poštovanje sporazuma.Nakon što su se i Moskva i Vašington povukli iz Ugovora o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987. godine, prošle godine, novi START je jedini preostali ugovor o kontroli nuklearnog naoružanja između dve zemlje koji još uvek postoji.

Zastupnici kontrole naoružanja upozorili su da će njihovim isticanjem ukloniti sve provere američkih i ruskih nuklearnih snaga, što predstavlja udar na globalnu stabilnost.

U međuvremenu, 22-godišnja inženjerka dizajna Julija Kalač postala je 30.000 zaposlena u velikom preduzeću za izgradnju brodova u Belom moru sa zadatkom da modernizuje rusku nuklearnu flotu.

Sevmaš je jedino rusko brodogradilište sposobno za izgradnju podmornica na nuklearni pogon. Njegova ekspanzija povezana je sa velikom modernizacijom podvodne flote zemlje, s mnogim novim brodovima koji će biti proizvedeni u narednih deset godina.

Za manje od jedne decenije radna snaga kompanije podigla se za više od 3.000 radnika.

https://www.youtube.com/watch?v=NaddQtAcUOY&feature=emb_err_woyt

(Dejli Mejl)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *