ПУТИН ШМЕКЕРСКИ СА БАЈДЕНОМ РЕШИО ПРОБЛЕМ?! Бела кућа све стопирала, Украјинци остају без америчког оружја!

PUTIN ŠMEKERSKI SA BAJDENOM REŠIO PROBLEM?! Bela kuća sve stopirala, Ukrajinci ostaju bez američkog oružja!

19 juna 2021

Bela kuća je navodno zamrznula vojni paket u vrednosti od 100 milijardi dolara za Ukrajinu. Prvobitno je paket planiran kao odgovor na ono što su SAD smatrale agresivnim ruskim nagomilavanjem trupa duž ukrajinske granice.

Bela kuća je privremeno zaustavila paket vojne pomoći Ukrajini koji bi vredeo do 100 milijardi dolara i uključivao bi smrtonosno oružje, izvestio je „Politico“.Vladimir Putin i Džo Bajden su se 16. juna sastali u Ženevi i to je bio njihov prvi susret od kako je Bajden postao američki predsednik. Odnosi između dve zemlje su posebno zahladneli kada je Bajden u jednom intervjuu Putina nazvao „ubicom“.

Tada su američki i ruski ambasador napustili Moskvu, odnosno Vašington i došlo je do naglog zahlađenja odnosa.

Prethodno su SAD obećale Ukrajini isporuku naoružanja u iznosu od 150 milijardi dolara, ali su posle sastanka u Ženevi neke stvari promenjene i verovatno je napravljen dogovor da Bela kuća odustane ili bar stopira na neko vreme slanje oružja Kijevu koji gomila trupe ka Donbasu i Krimu nadajući se skorašnjem članstvu u NATO-u i potencijalnom novom fazom rata protiv ruskog elementa u Donbasu i na Krimu.

(Sputnik International)

KOMENTARI12 komentara

 1. Kosovac says:

  Ne lipši magare do zelene trave.

 2. Cetnik says:

  Najbolje napisite 100 000 milijardi. Radi se o 100 milki.

  • Sančo Pansa says:

   Stotinu milijardi dolara... Oni su odneli sve zlatne rezerve Ukrajine i stavili šapu na prirodna bogatstva pa otuda mogućnost naplate tolike sume naoružanja...

   • Sančo Pansa says:

    Ameri sada rade na udaljavanju Rusije od Kine, zato se ne bih radovao ovim "darovima"

 3. Danilo says:

  ...uključivao bi smrtonosno oružje Smrtonosno, neće valjda?

 4. Branko says:

  Pa naravno da će zaustaviti slanje oružja (ako je ikada ozbiljno i mislio da ga pošalje) jer zna da će u suprotnom Rusija veoma brzo izbiti na granicu Poljske i tako zauvek promeniti geopolitičku kartu sveta i to na način koji Americi ni najmanje ne odgovara.

 5. Rista says:

  Evo, saću oma sve da poverujem. Pa dobro, jel ima neko da veruje u ove bajke, na primer deo "Bela kuća odustane ili bar stopira na neko vreme slanje oružja Kijevu..."? Ovo tek da se nešto kao uradilo, pa dogovorilo, pa...A na kraju oružje stigne u Ukrajinu. Verovatno je prvi deo već stigao. I kakvo je to penis rešenje "privremeno"? To po američki, nemo baš danas, ali iduće nedelje pošalji i ispunio si reč.

 6. Covid histery idiots says:

  Nista oni nisu dogovorili nego mu je Putin rekao da nece dopusiti vece kolicine oruzja u Ukrajinu inace ruska vojska ulazi u Kijev. A 100 mlrd.usd...to opako zvuci ali KOJE ORUZJE ukrajinski jevrej na vlasti moze da realno dobije? Vrhunsko usa oruzje??? Njega nema ni za 1 mlrd. 100 mlrd.znaci da bi im prodali svu staru gvozdjuriju iz usa i zapadnoevropskih vazalija.

 7. M says:

  Ako USA zbilja da Ukrajini oružja u vrijednosti 100-150 milijardi dolara,plus X i od drugih,plus instruktore itd.,onda će Ukrajina zbilja stvoriti respektabilnu vojsku,a Rusiji će prisjesti rat s takvom Ukrajinom,tj.biti im preskup u svim smislovima!Naravno da će Ukrajini prisjesti još više,ali Ukrajinskim šefovima se fućka za to,a naredbodavcima(USa-NATO)još i više,pače će uživati u tome i knjižiti koristi!Daklen će gurati taj ili slični projekt i dalje!

 8. 1389 says:

  Zapitaše se Ameri, šta je to na Uralu što toliko sija sa Svemira?

 9. Rafmanjinov says:

  Ja mislim da je greška u tekstu, nema šanse da se radi o 100 milijardi, mislim ipak da je u pitanju 100 miliona.

 10. Si Ju Leter Aligeder says:

  Amerika i onako ne bi ništa uspela preko Ukrajine a bilo bi to još i gore za ameriku. Ovako je Putinu ubačen virus u razum, potrebno je da izgleda kako su mu amerikanci prijatelji da bi zadali konačan udarac on american way. Putin zna šta su uradili SSSR-u i Gorbačovu ali izgleda da i on sa đavolom tikve sadi, trebalo bi da povuče svoju crvenu liniju malo jače i dublje inače u jednom trenutku nećete moći da verujete ni Putinu da on ispravno čini. Zaharova bi sada mogla Putinu da nacrta suknjicu a Bajdenu rogove i rep.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *