PUTIN: Smisao života je ljubav za decu, za porodicu, za otadžbinu

PUTIN: Smisao života je ljubav za decu, za porodicu, za otadžbinu

8 novembra 2014

Putin 3732Predsednik Rusije Vladimir Putin, poznat je po svom smislu za humor, međutim javnost je iznenadio njegov komentar o ljubavi i smislu života.

Sasvim neočekivano, Putin je u petak govorio o „smislu života“, rekavši da je za njega „generalno“ jedino ljubav bitna.

Putin je na kratko ostavio politiku po strani, i u filozofskom osvrtu, izneo svoje zapažanje da je „višestruka“ ljubav osnova svih poteza i suština postojanja.

„Smisao našeg života i postojanja je ljubav“, rekao je ruski predsednik na 15. kongresu Ruskog geografskog društva. „To je ljubav za decu, za porodicu, za otadžbinu. Ovaj fenomen leži u srcu našeg ponašanja“.

Putin je, takođe, izrazio nadu da samo „timski rad“ može da ojača ljubav prema otadžbini.

„To je upravo glavni prioritet kojem svim treba da streme, i ja sam apolutno siguran da ćemo uspeti“, dodao je.

Putin inače predsedava upravnim odborom Ruskog geografskog društva.

KOMENTARI3 komentara

  1. Natasa Cvorovic says:

    Putin je ljubav.Shvata da je po liku i podobiju stvoren i tako oseca i gleda na druge ljude .Iz ljubavi Bozije smo stvoreni i smisao naseg zivota jeste ljubav.Blazenstvo kaze: Blazeni nisti duhom ugledace carstvo Bozije.Bog,ljubav se osecaju srcem i dusom,ne dokazuju se naukom i ogledom.Iz Bozanske energije,duse se stvara covek i nakon telesne smrti dusa nastavlja da zivi.Putin shvata poredak stvari.Bog na prvom mestu,ljubav,vera,pa tek covek pa novac.Shvata da sve sto stavimo ispred ljubavi,Boga to i gubimo.Zato i ima bozansku zastitu i ne mogu mu nista ni psihickim ni energijskim ni fizickim atentatima koje pokusavaju na njega. Ima unutrasnje nebo u sebi,uspostavlja harmoniju tela,duse,duha i uma ali ljubav iznad svega.Himna Apostola Pavla kaze: Ako jezike covecije i andjeoske govorim a ljubavi nemam onda sam zvono koje jeci ili kimval koji zveci.On cuva svoju dusu i uvecava je negujuci istinu,ljubav i slobodu.Zato ga njegov narod tako voli a i mi jer kolicinu ljubavi koju daje nju i dobija promislju,premudroscu svih kosmickih zakona.Neka nam ga Bog mili cuva!

  2. vera says:

    Nataša. hvala na ovom tekstu. u potpunosti se slažem sa vama.

  3. Natasa Cvorovic says:

    Nema na cemu Vera ,iznedrise se ove misli iz mog srca i duse jer ih ova ljudska gromada,ljudina,probudjuje u meni a znam i u ostalim Bogobojazljivim,istinoljubivim ljudima sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *