ПУТИН ШОКИРАО НАТО И АМЕРИКУ: Нове невоље за Запад

PUTIN ŠOKIRAO NATO I AMERIKU: Nove nevolje za Zapad

2 decembra 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da u sastav naoružanja Vojno-pomorske flote Rusije stupaju brodovi sa moćnim raketama, koji su u stanju da radikalno promene situaciju na ratištu.

„Mornarica istorijski igra ključnu ulogu u obezbeđivanju odbrambene sposobnosti naše zemlje, štiti interese Rusije u Svetskom okeanu, značajno doprinosi očuvanju vojno-političke stabilnosti“, rekao je Putin na sastanku u Sočiju, gde će održati niz sastanaka sa rukovodstvom Ministarstva odbrane.Putin je naglasio da u sastav naoružanja Vojno-pomorske flote Rusije stupaju najnoviji brodovi sa moćnim raketama, sa poboljšanim karakteristikama dometa i preciznosti.

„Ovo efikasno oružje je u stanju da radikalno promeni situaciju na ratištu i da neutrališe bilo kakvu agresiju protiv Rusije“, ocenio je predsednik.

Ruski lider je istakao da će Ratna mornarica u narednim godinama početi da dobija fregate i podmornice, koje su naoružane raketama „Cirkon“.

KOMENTARI7 komentara

 1. Slobodanka says:

  Izgleda da i Amerika šokiraće Rusiju. SAD još uvek mogu da zaustave izgradnju “Putinovog gasovoda” tj. gasovoda Severni tok 2. Konkretno, Vašington priprema “sankcijski trik” protiv Severnog toka 2 i očekuje da će ga objaviti pre Nove godine. Protivnici Severnog toka 2 u Sjedinjenim Državama rade na “zaobilaznim putevima” kako bi uspeli nametnuti sankcije evropskim kompanijama koje učestvuju u izgradnji ruskog gasovoda. „Trik je da bi sankcije protiv partnera ruskog Gazproma u Evropi trebale da budu deo zakona o vojnom budžetu Sjedinjenih Država za sledeću godinu“. Te mere treba da budu usvojene pre Nove godine, što su, navodno, za nemački tabloid „garantovali izvori u američkom Senatu“.

  • Deda says:

   Pa severni tok i nema nameru da ide do Amerike. Njega i ne prave Rusi nego uglavnom Nemci.

   • E.Lirsch says:

    E to jeste ali ako se pusti u upotrebu najvise tardai Rusiaj a nekima to nije u interesu. Nije to "gotova stvar" Bice povuci-potegni.

   • Slobodanka says:

    Amerika se oseća veoma ugro ženom što će njihova evroatlantska Nemačka kupovati u još većoj meri ruski gas. Zatim isto tako smeta im što je njihova natovska Turska kupila ruske sisteme S-400. Bojim sa da Amerikance najviše bole promene u Turskoj, pa još pride Nemačka, ajao koja je to uvreda za džina. Itekako će nastojati da to nekako skupo i što skuplje naplate Rusiji. Amerika ne sme direktno vojno da zarati protiv Rusije, ali zato ima prostora na polju prljavog i krajnje pokvarnog ekonomskog ratovanja. To što Amerikanci rade po svetu nema nikakve veze sa slobodnim tržištem i ravnopravnom konkurencijom, nego svoju pljačku i tešku bahatost nastoje da sakriju tako što njihova pokvarena i lažljiva usta puna su priče o slobodi, demokratiji i ljudskim pravima.

   • Slobodanka says:

    Ako bi Amerika uspela da kazni i time zaustavi Nemačku po pitanju Severnog toka 2, time će napraviti ekonomsku štetu Rusiji >da Eusija ne prodaje baš u tolikim količinama gas u Nemačkoj. Naravno da će Amerika u svom interesu žrtvovati Nemce kao sitne mlade miševe.

 2. M says:

  Njemci se neće tek tako odreći sjevernog toka!?!

 3. doktrina soka says:

  Dajte ljudi S.Tok2 je gotova stvar,sta bi Evropa bez ruskog gasa,Americki je skuplji i losiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *