ПУТИН ШОКИРАО ВУЧИЋА: Путинов човек број 1. у Србији је…

PUTIN ŠOKIRAO VUČIĆA: Putinov čovek broj 1. u Srbiji je…

8 novembra 2017

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je visoko priznanje od Ruskog predsednika Vladimira Putina Orden prijateljstva uz duži troćasovni razgovor. Na ovaj način predsednik Ruske federacije ne samo da odaje priznanje za jačanje veza Srbije i Rusije već šalje i političku “poruku” u Srbiji da računa na nastavak priateljstva i saradnje dve drže i naroda preko bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Ovim je ruski predsednik Tomislava Nikolića definisao i kao svog političkog i državnog saveznika u održanju dobrih odnosa dve države i kao svog poliitčkog “prijatelja” kojeg neće ostaviti na cedilu dok je on na vlasti u Rusiji.

Tomislav Nikolić je i faktor uticaja Rusije i Kine u Srbiji ne samo na ekonomskom već poltičkom planu. Ukoliko na političkoj sceni Srbije dođe do značajnijeg pritiska Zapada pre svega SAD I EU u promeni poliitčkog kursa prema Rusiji pre svega prema vlađaućoj koaliciji, bivši predsednik Srbije, osnivač i prvi predsednik SNS bi mogao da bude značajni činilac zaštite interesa Srbije da održi pune prijateljske veze I poltičke sa Rusijom i Kinom. Tomislav Nikolić je na ovaj način i politički “zaštićen” od Rusije i Kine sa mogućim opcijama da Tomislav Nikolić u kriznoj situaciji objedini političke snage u Srbiji bliske Rusiji i Kini a protiv udara Zapada na Srbiju da se “odrekne” svoje neutralne i samostalne politike uz uslov odricanja od Rusije, a ispunjavajući uslove za EU.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže „Sedeli smo jedan pored drugog dva i po, skoro tri sata, i otvorili smo mnogo tema. Razgovarali smo i o onim temama o kojima smo pričali dok sam ja bio predsednik Srbije i o situaciji u kojoj se Rusija brani od jednog dela sveta, kao i o situaciji u Srbiji, kojoj ne dozvoljavaju da vodi svoju politiku potpuno mirno, ne vezujući se ni za koga“, Putin nije bez razloga Tomislava Nikolića definisao kao svog “aduta” u zaštiti Ruskih interesa u Srbiji.Ovim je poslata i poruka sadašanjoj vlasti u Srbiji i SNS kao i Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Tomislav Nikolić nije “otpisan” već da je “upisan” kao ruski prijatelj u Srbiji , koji bi mogao da ojača prorusku političku opciju u Srbiji i da se na različite načine suprostavi jakoj prozapdnoj opciji u vlasti, koja je pod velikim pritikom da realizujući poglavlje 31 o spoljnoj i bezbedonosnoj politici krene u odvajanje od Rusije da bi išla dalje prema EU. Tomislav Nikolić bivši predsednik Srbije nije za Putina “bivši” već je “igrač” i lobista ruskih uticaja u Srbiji, i da Nikolić nije otišao u “političku penziju” kako su neki mislili i u vlasti i opoziciji. Poslata je poruka vlastima u Srbiji da ne ugrožavaju lični i poltički autoritet i integritet Tomislava Nikolića i njegove porodice koja je postala predmet tabloidizacije .

(Tomislav Kresović, Vidovdan / Iskreno)

KOMENTARI16 komentara

 1. Batina says:

  Pa da li Putin zna da je ovaj falsifikovao diplomu?

  • jovan says:

   Diploma nije bitna! Srs sprovodi dugotrajnu politiku koja je davno smisljena.

  • Pitagora says:

   Zna.

 2. PRAVDA says:

  Nije problem Tomina diploma ! Diplomama se ne vodi diplomataija ! diplomatija se vodi INTELEGENCIJOM ! Pitanje je da li Toma poseduje takvu INTELEGENCIJU !? Ako poseduje onda ce biti sve uredu ali tek onda kada vrati sve pokradeno !!!

  • Velika Metla says:

   Svi ovi današnji evropski politikanti(čast baš retkim izuzecima)da imaju i mrvu inteligencije ne bi došli u situaciju u kojoj su! Jer biti pametan i mudar su dve različite stvari! A ko je i pametan i mudar je pun pogodak! To ti dođe kao, znati upravljati vozilom nije isto što i znati voziti! A ko ume oboje taj je onda odličan u tome! Istina,takvih je malo!

  • MILAN says:

   Ni Diploma ni Inteligencija ne vodi Narode i Diplomatiju, nego MUDROST. Imali smo i nepismene ali MUDRE. Sa inteligencijom dobijete Seselje a sa diplomom nekog tko se zna sluziti Knjigom.

   • svila says:

    sta je ovde filozofa. U maloj zemlji pametni i mudri i nisu politicari jer unapred znaju da nebih nista bolje mogli uraditi. Rusija ameri i kina oni trebaju pametne i mudrevpoliticare a ostatak sveta nema veze.svakako se nista nepitaju.

  • padre says:

   Pa, ne znam, koliko je inteligentan, ali da je ravan večini zapadnih političara, u to ne sumnjam!Samo pogledajte, ko drma SAD i Britaniji (tviter-predsednik Tramp i glupan Boris) a EU onaj pijanica iz Luksemburga, pa Berluskoni, ma da ne nabrajam,ima jih još ...!Svi su ispod njegovogranga, samo što su bezobrazniji, jer to mogu!

  • peđa says:

   Ma kakva inteligencija jbt

 3. PFC says:

  Znači da će i dalje da se valja u vili na Dedinju? Ako je Putinu ovaj polufabrikat oslonac u Srbiji, teško njemu!

  • DUSKO says:

   RUSI SVE ZNAJU , A TOMA JE SAMO PROLAZNA STANICA ZA SKLANJANJE VUCICA, A ONDA DOLAZI MLADI COVEK !!!

 4. Stanarevic says:

  Putinu bi bolje bilo da podrži nekog mlađeg, pametnijeg i neiskompromitovanog. Ovako će samo okrnjiti ugled Rusije u Srbiji i smanjiti sopstveni uticaj...

 5. doktrina soka says:

  Nista nije gotovo i kada sve je gotovo.Putin je primajuci Nikolica poslao poruku Vucicu,a inace za male drzava pitaju se velike sile,kao sto je bilo i sa SFRJ,koja je bila mnogo veca od danasnjih balkanistana drzava.

 6. Novo doba says:

  Nas ništa nije pitao Putin u tome je stvar. Mi bi orden radije dali Belom Preletačeviću i isterali bagru sa Dedinja. No šta je tu je, u Tomi je dobra polovina ona koja pripada Rusiji i Putinu, ona loša i trula koja pripda Dragici Nikolić i njihovom sinu, zato je dobio orden samo na jednom reveru. Toma u stvari ne voli NaTo, ni zapad, jedino ga pohlepa i supruga kvare, a mali Alek ga je samo iskoristio kao odskočnu dasku. Pa ipak svako od nas će dobiti po delima svojim o pravednom Božijem carstvu, zato držite se istinskog spasenja koje je u Gospodu našem Isusu Hristu.

 7. goran says:

  Ovo je Putinov sah Vucicu, poruka da moze biti skinut, a ne iskrerna i ozbiljna podrska Tomi. Pa, nisu Rusi naivni kako ih mi zamisljamo.

 8. KiM says:

  Ko je ciji covek? Vucic je Sorosev prvi covek u Srbiji vec sedam godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *