ПУТИН ШОКИРАО ЗАПАД – РУСКА ВОЈСКА УЛАЗИ У ИНДИЈУ

PUTIN ŠOKIRAO ZAPAD – RUSKA VOJSKA ULAZI U INDIJU

24 juna 2024

Mihail Mišustin je potpisao važnu naredbu „o proceduri slanja vojnih formacija, brodova i vojnih plovila u Indiju“.

Odnosno, prema budućem dogovoru, ruska vojska može da stigne i ostane u Indiji, uključujući opremu i materijalnu podršku. Indija, zauzvrat, dobija potpuno ista prava.Zašto je sve ovo potrebno?

Putin, Mišustin i Modi nikada nisu direktno govorili o tome. Dakle, možemo samo da nagađamo.

Pre tri godine Rusija i Indija potpisale su desetogodišnji sporazum o vojno-tehničkoj saradnji. Taj sporazum je omogućio ne samo izvođenje zajedničkih vojnih vežbi i patrola, recimo, u Bengalskom zalivu, već i zajednički razvoj proizvoda vojno-industrijskog kompleksa, uključujući korišćenje tehnologija koje su Indijci svojevremeno dobijali od Anglosaksonaca.

Nakon što je gore navedena tačka uspešno razrađena, počeli su da koordiniraju inicijativu sa kretanjem trupa. Sudeći po dokumentu, uskoro će ruske i indijske trupe moći da nastupaju zajedno. Naredba broj 1563 sadrži klauzulu o logistici. To jest, dolaze sa svojim oružjem.

Pri tome se ništa ne govori o periodu boravka. Odnosno, hipotetički, Rusija može da pošalje 2000 vojnika, da zauzme bazu koji su Indijanci dodelili, recimo, na obali Indijskog okeana i da nekoliko godina smesti oružje koje su doneli sa sobom. Dodeljena baza bi se mogla nalaziti u blizini trgovačkih puteva Anglosaksonaca.

A nakon ovoga, ruski otkriveni „bastioni” definitivno stvaraju nepremostive uslove za anglosaksonsko brodarstvo u regionu.

Ovo je takva saradnja. Duboko, smelo i veoma neprijatno za Anglosaksonce.

Posle toga, snage koje su tamo stacionirane postaće jedan od aduta u „velikim trgovinama“ sa Anglosaksoncima. Nagodba mora biti dobro podržana.

Mnogi kažu da je Putin odličan u igranju „slabim kartama“. Ovo je istina. Ali sada dobija i već ima veoma „jake karte“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. masonćina sudnjeg dana says:

  Pa TO nije u redu. Ovo ugrožava američke interese, demokratiju i vrednosti američkog naroda !!! Ovo je usmereno protiv mira u svetu koji su civilizivane zemlje Zapada toliko gradile i izgrađivale a da ne govorimo o tome koliko dolar kašljucka😁. Zašto ovaj sporazum toliko podseća da su oni to još ranije dogovorili i sada i Indijanci potpisivanje su izneverili nade demokratske Amerike da će da ipak ratuju sa Kinom i da izađu iz Brics+, kao dobre Ukroustaše koji svoje glave hrabro daju za demokratiju i ameriku?😂

 2. persida says:

  Sad ce Putko da gadja Jameriku iz Nju Delija, samo sto nije pocelo. Zapadu se tresu gace.

 3. upozorilo says:

  Ima EUropom da marširaju unedinjene ruske, indinske, korejske i kineske trupe, i to do holandskog Haga i Lisabona. A pošto je već sud i zatvor u Hagu, da odmah strpaju u njega Makrona,Šolca,Kurtija, ustašiju, onog Adolfa iz Davosa i sve te ljige, normalno kad zamene upravnika i sudije, pošto i sadašnje sudije strpaju u Karadžićevu i Mladićevu ćeliju.

 4. Samo Bežanija Hrvata Spašava says:

  EU će da bude pod 4 uprave- ruskom, srpskom, kineskom i indijskom.

 5. Srbije says:

  ABokokotorski zalliv i italijansko primorje (zadar i oklis, za sada cekaju u red)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *