ПУТИН СПАСАВА СВЕТ! Опасно загрмео на Израелце! Трећи светски рат се мора избећи по сваку цену! (ВИДЕО)

PUTIN SPASAVA SVET! Opasno zagrmeo na Izraelce! Treći svetski rat se mora izbeći po svaku cenu! (VIDEO)

8 februara 2019

Izraelske snage odbrane (IDF) saopštile su 21. januara da su pogodile navodne iranske vojne objekte u Siriji, uključujući skladišta oružja u području Međunarodnog aerodroma u Damasku, obaveštajni centar i kamp za obuku, kao odgovor na raketni napad na Golanskoj visoravni.

– U vezi sa najnovijim izraelskim napadima, rekli smo da takve proizvoljne napade na suverenu sirijsku teritoriju treba zaustaviti i isključiti. Bilo kakvi udari još više destabilizuju situaciju – rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin.Veršinin je pohvalio rad rusko-izraelskog dekonfliktnog mehanizma, koji postoji već više od godinu dana, i izrazio spremnost da ga učini još efikasnijim. On je takođe potvrdio da su u toku razgovori između vojski dve zemlje.

– Mi očigledno želimo efikasniji mehanizam obustave eskalacije. Želimo da izbegnemo incidente slične onome što se desilo sa našim avionima – rekao je Veršinin.

Istovremeno, Veršinin je napomenuo da, generalno, između Rusije i Izraela „vojna linija za izbegavanje konflikta stalno radi, linija je operativna više od godinu dana i mi je poboljšavamo“.

Izjava je usledila nakon što je izraelska vojska objavila da su napali navodna iranska skladišta oružja u Siriji i nekoliko baterija PVO, koji su otvorili vatru na avione uključene u napade. Napad je prema izraelskoj vojsci bio odgovor na pokušaj raketnog napada na Golansku visoravan, koji je prijavljen dan ranije.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je 13. januara da je Izrael, u cilju sprečavanja iranske vojne konsolidacije u Siriji, spreman da pojača napade na iranske objekte u susednoj zemlji.

Iranski portparol Ramazan Šarif negirao je tvrdnje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua o vazdušnim napadima na iranske baze u Siriji i nazvao ih neutemeljenim.

Odnosi između Izraela i Irana nedavno su bili još zategnutiji. Izrael se protivi navodnom vojnom prisustvu Irana u Siriji, strahujući da bi Teheran mogao dobiti veći uticaj u regionu. Iran je naglasio da šalje samo vojne savetnike na zahtev sirijske vlade. Iran je čak najavio uništenje Izraela ukoliko bombardovanje Sirije odmah ne prestane.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Ipak će biti trećeg svetskog rata, naravno, i trebalo bi ga izbeći ali ne može baš po svaku cenu. Sve ima svoju cenu. Treći će biti ne samo svetski već svetski rat protiv nebeskog carstva koje dolazi i koje kada se uspostavi biće pravedno carstvo Boga živoga kada će svako od nas primiti po delima svojim. Izrael je inače stalno grešio Bogu, i pored sve Božije milostivosti, čak im je kao izabranom narodu najpre i poslan spasitelj sveta koga su oni brže bolje raspeli i ubili na krstu. To mnogo govori o njihovom karakteru, ali je preko njih u sav svet došla i reč Božija opisana u prorocima i ispunjena u delu Hristovom, delu koje svi mi ostali verujemo za spasenje naših duša. Jer kada počnu ljudi međusobno da se tamane trebaće nam ta vera koja nam je predata preko svetih apostoloa Hristovih.

  • Nebeska Srbija says:

   Prvo moraju onog rogatog da dovedu..i rade na tome..nadam se da nece da im uspe.

  • Milan says:

   Opusti se, moguće je da smo već odavno u svetskom ratu. Ako očekuješ DIREKTNU SUPROTSTAVLJENOST velikih sila grupisanih u dva bloka slično kao Centralne sile-Trojna antanta kao u prvom svetskom ratu i Sile osovine-Saveznici kao u drugom svetskom ratu onda nismo u svetskom ratu. Sada onakve nekadašnje direktne vojne suprotstavljenosti nema zato što postoje značajne količine nuklearnog naoružanja što ne znači da nije u toku svetski rat. Svetski rat ne mora da se definiše samo po tome da li postoji direktna ratna suprotstavljenost velikih sila i da se on relativno brzo širi. Treba da se gleda i broj zemalja obuhvaćenih ratom, broj poginulih, broj ranjenih, broj raseljenih lica i ukupna razaranja. Moguće je da smo mi već u novom svetskom ratu ali on se širi sporije i zasad izbegava se direktna suprotstavljenost velikih sila, ali visoka suprotstavljenost velikih sila itekako postoji. Posle će istoričari procenti da li je on počeo 2001, 2011 2014 ili koje godine. Recimo da je novi svetski rat krenuo 2001 kada je napadnut Avganistan, zatim ubrzo Irak, Liban, pa Sirija i Libija, rat u Sudanu, rat u Somaliji, rat u Jemenu. Godine 2008 bila je ponovo upaljena Gruzija, zatim od 2014 Ukrajina, 2016 Nagorno Karabah-Azerbejdžan. Mogući ratni sukob se nadvija nad Severnom Korejom (?), Tajvan (?), otrva Spretli (?), Liban (?), Iran (?), uzvratno Izrael (?) , Venecuela (?), četiri država Srednje Azije - Tadžikistan, Kirgistan, Uzbekistan i Kazahstan (?), Belorusija (?), itd. itd. Kakvo ime će mu dati? Globalisti-imperijalisti protiv ostatka suverenog sveta, tako nekako.

  • Milan says:

   Ovo gore su samo teritorije zemalja na kojima se odvijaju sikobi a velike sile uključene su od 2001 godine. Ne zaboravi izjavu Vesli Klarka koja se odnosi na 2001 godinu: "Zatim sam se ponovo vratio par nedelja kasnije, a tada je već počeo rat u Avganistanu. Pitao sam: „Da li još uvek ratujemo sa Irakom?“, a odgovorili su mi: „Ne, sad je još gore. Postoji plan da uništimo sedam država za pet godina, a Irak je bio tek prva od njih. Na redu su Sirija, Liban, Libija, Somalija, Sudan i na kraju Iran“. Dogovorili smo se da mi nikada nije pokazao taj dokument, ali znam šta sam video,“ Kada je u pitanju SAD treba dodati i NATO članice koje je prate i Izrael kao važnog saveznika. .... RUSKA FEDERACIJA, ako se izostave sukobi u Južnoj Osetiji i Abhaziji /Gruzija), u svetskom ratu učestvuje od 2014 ili od 2015 godine kada su pozvani u Siriju. KINA - e nju ćemo tek videti.

 2. A akoM says:

  Izraelci su pobrkali i zaboravili što zapravo znači Židov!Da je to svaki onaj koji vjeruje i služi Boga!Da su potomci Abrahamovi,Duhovni a ne krvni!Dokaz je da su danas"Židovi"mnogi ne po krvi,mnogobrojni npr.Hazari-Aškenazi,nisu Židovi po krvi,nego po vjeri,kolko to znaju i umiju!Židovi,daklen,i Izraelci,nek se ne izdaju u svoju krv,i svoj plan,nego u svoje služenje Bogu!Pametnije će im biti!Ko i svima ostalima!Jer u gore spomenutom komentaru,iglene uši će proći samo oni koji dostojno vjeruju i služe Boga,daklen vjerodostojni-pravi Židovi,Kršćani,Muslimani,Sluge Božje,...a vani će ostati idolopoklonici i slični,ma kako sebe zvali i busali se u prsa i bahatili se i silili!

  • Kujsibrepati says:

   Remember remember remember samo WW3 spasava Ameriku od ekonomske propasti , Putin I Tramp su biznis partneri, svima je potreban taj rat jer prave pare

   • Slobodanka says:

    NE SME SE BITI TOLIKA NEZNALICA! Suviše ste uprostili i imate veoma iskrivljen odgovor na to zašto danas postoji veliko rivalstvo između SAD i zemalja Zapada naspram Ruske Federacije. Tokom Hladnog rata rivalstvo SAD-SSSR prilično se odnosilo na Evropu, ali treba dodati Korejski rat i Vijetnamski rat i sovjetsko prisustvo u Avganistanu. Avganistan je tek deo prostora na kom se ranije vodila stara Velika igra i sada se vodi Nova Velika igra. Danas zemlje Srednje i Južne Azije počev od Bliskog istoka pa do granice sa Kinom i na sever do Ruske federacije - one imaju puno veći značaj jer ako bi SAD i njihovi saveznici uspeli da osvoje ceo taj prostor (diplomatski, ekonomski a gde treba i vojno) doveli bi u izolaciju celu Rusku Federaciju. Zatim smatrali su da tada bi puno lakše sproveli ekonomsko davljenje Rusije i osvajanje Rusije. Izolacija bi prouzrokovala težu ekonomsku krizu i ogromno socijalno nezadovoljstvo i u toj Rusija bi se sama predala. Ne bi bilo ni upotrebe njenog nuklearnog i nenuklearnog naoružanja. Ostaju im još Kina i ceo svet bi bio pod njihovom kontrolom. ... U pogledu Sirije Rusija i SAD imaju veoma suprotstavljene interese. Sirija ima dugogodišnju saradnju sa Rusijom i u Siriji je Rusija zadržala bazu Tartus nakon raspada bivšeg Sovjetskog Saveza. To je jedina ruska luka u Sredozemnom moru. Da su Amerikanci uspeli u svojim namerama i ostvarili ono "Asad koji mora da ode" nema sumnje da marioneta koju bu doveli Amerikanci na vlast u Siriji zatvorila bi i rusku bazu u Tartusu. Tu u Siriji počinje izolacije Rusije koje su SAD i EU osmislili i započeli zajedničkim snagama još 90-tih. Zapravo Kijevski Evromajdan nakon kog su planirali NATO baze na Krimu je isto deo izolacije Rusije na njenom dugačkom jugu u potezu sa zapada od Crnog mora pa preko zemalja Južnog Kavkaza, zatim Kaspijskog regiona i nekoliko zemalja Srednje Azije pa sve do Kine. Pročitajte bar na Vikipediji tekst "Velika igra", ali na ruskom jeziku je tekst i tačniji i nešto opširniji i neka Vam neko prevede šta sve piše u tekstu "Bolьšaя igra". Reč je o geopolitičkom suparništvu između tada vodeće svetske sile Velike Britanije i Ruske imperije za države u Centralnoj i Južnoj Aziji u celom 19. veku i početkom 20 veka. Ponekad se početkom velike igre smatra i 18 vek. ... U predzadnjem pasusu ovog teksta naićićete na naslov "Novaя Bolьšaя igra" Nova velika igra koji se odnosi na kraj 20 i na 21 vek, čak planirali su da to bude najvažniji posao Zapadnih sila za ceo 21 vek. Obavezno otvorite i taj tekst i kad ga pročitate, ali sa pažnjom i povremeno gledajući i mape, onda biće Vam jasno zašto je bilo obavezno krvavo razbijanje Jugoslavije (bivše SFRJ).

    • Slobodanka says:

     ... i u toj VARIJANTI Rusija bi se sama predala. Ne bi bilo ni upotrebe njenog nuklearnog naoružanja... Balkan im je jako važan kao produžetak Juga Azije u Evropi. Preko Balkana imaju čak i kontrolu centralne i severne Evrope, ako bi države Evrope postale neposlušne. Na Balkanu već su od ranije imali pod kontrolom Grčku i dodali su Bugarsku, Hrvatsku, Albaniju, Crnu Goru. U toku je preuzimanje Makedonije i naravno nastojaće da potpuno osamostale njihov protektorat Kosovo. Kada se gleda Kosovo i jug Srbije u kopnenom smislu to je strateški najznačajniji deo Balkana. Pronađite ovaj tekst "Bondstil je dokaz da su Amerikanci čitali Cvijića, možda i Stepića, ali ih naš vrh ne čita" od 24.05.2017. godine. Milomira Stepića treba pratiti u svemu što je napisao, on nije političar, nego veoma dobar stručnjak za geopolitiku. Šta mi možemo da uradimo sa svim tim znanjem? Na prvi pogled ništa, ali nije tako. Treba da sačekamo ove promene odnosa snaga u svetu koje će neminovno obuhvatiti i Evropu. Ovo više nije 18 vek kad su se npr. u saobraćaju koristili konji, volovi i kolska zaprega i na vodi brodovi ali kakvi su oni bili u odnosu na današnje brodove. Razvoj železnice, dalji razvoj brodogradnje i brodskog saobraćaja, razvoj drumskog i avio saobraćaja i odgovoarajućih transportnih sredstava koji ih prate, zatim razvoj međunarodne privredne saradnje - to sve vodi ka tome da se Evropa i Azija ne mogu više posmatrati kao dva posebna kontinenta. Reč je o jednom Evroazijskom kontinentu. Evropa je praktično tek veće poluostrvo na tom super kontinentu. Već tri decenije gledamo kako Evropa taj mali zapadni deo evroazijskog kontineta ali predvođen sa SAD - upinje se i nastoji da osvoji ceo Evroazijski kontinent. Gledajući planove i dosad pokazanu praksu njihovih osvajanja jasno je da integralni Zapad veoma dobro zna da je to jedan kontinent. Velika igra se vodi kako da Zapad ostvari svoju prevlast na celom najvećem svetskom kontinentu. Taj plan Zapada je nerealan i megalomanski te neće uspeti u tome. Naše je da sačekamo svojih istorijskih 5 minuta i da npr. dotle sačuvamo našu zemlju od dalje rasprodaje. Takođe ne treba da dozvolimo ovo priznanje nezavisnog Kosova kroz Sve-ubi-hvatni mirovni sporazum koje se diktira u Briselu. Srbija treba da pravi mirovni sporazum zapravo sa Albanijom i SAD, a ne samo sa Kosovom, već iz toga jasno je da je u pitanju baš velika svetska mućka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *