ПУТИН СПРЕМА ЧИСТКУ! Шири листу разлога за смену посланика и сенатора!

ПУТИН СПРЕМА ЧИСТКУ! Шири листу разлога за смену посланика и сенатора!

1 новембра 2020

Руски председник Владимир Путин поднео је Доњем дому парламента предлог закона којим настоји да прошири листу разлога потребних за смењивање сенатора и посланика.

Предлог закона такође предвиђа да бивши председник Русије може да се кандидаје за доживотног сенатора три месеца по силаску са функције, преноси ТАСС.Према важећим прописима, сентор или посланик морају да поднесу оставку на функцију уколико имају иностране рачуне и уштеђевину или уколико добију страно држављанство.

Нови предлог закона предвиђа да ће сенатор или посланик бити смењени са дужности уколико се у току њиховог мандата покаже да поседују страно држављанство или да у Русији нису живели током прописаног временског периода.

Осим тога, предлог закона предвиђа да ће бивши председник Русије моћи да се кандидује за доживотног сенатора три месеца по силаску са власти.

Председник чији је мандат истекао пре усвајања новог закона може да се кандидује за доживотног сенатора у року од три месеца по његовом ступању на снагу.

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Svi bivaju smenjeni, samo je on dozivotni. Istorija ce suditi sta je uradio za Rusiju.

  2. Tuluz Lotrek says:

    Putin radi sve isto kao i svaki normalni predsednik, pa zar nije to isto uradio i naš Vuči? Smenio sve oko sebe i ostavio samo te njegove suknjice raznorazne "gejše" da mogu da igraju kan-kan i dižu nogicom suknjicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u