ПУТИН СПРЕМА ЧИСТКУ! Шири листу разлога за смену посланика и сенатора!

PUTIN SPREMA ČISTKU! Širi listu razloga za smenu poslanika i senatora!

1 novembra 2020

Ruski predsednik Vladimir Putin podneo je Donjem domu parlamenta predlog zakona kojim nastoji da proširi listu razloga potrebnih za smenjivanje senatora i poslanika.

Predlog zakona takođe predviđa da bivši predsednik Rusije može da se kandidaje za doživotnog senatora tri meseca po silasku sa funkcije, prenosi TASS.Prema važećim propisima, sentor ili poslanik moraju da podnesu ostavku na funkciju ukoliko imaju inostrane račune i ušteđevinu ili ukoliko dobiju strano državljanstvo.

Novi predlog zakona predviđa da će senator ili poslanik biti smenjeni sa dužnosti ukoliko se u toku njihovog mandata pokaže da poseduju strano državljanstvo ili da u Rusiji nisu živeli tokom propisanog vremenskog perioda.

Osim toga, predlog zakona predviđa da će bivši predsednik Rusije moći da se kandiduje za doživotnog senatora tri meseca po silasku sa vlasti.

Predsednik čiji je mandat istekao pre usvajanja novog zakona može da se kandiduje za doživotnog senatora u roku od tri meseca po njegovom stupanju na snagu.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Svi bivaju smenjeni, samo je on dozivotni. Istorija ce suditi sta je uradio za Rusiju.

  • Neso says:

   Ti ćuti

 2. Tuluz Lotrek says:

  Putin radi sve isto kao i svaki normalni predsednik, pa zar nije to isto uradio i naš Vuči? Smenio sve oko sebe i ostavio samo te njegove suknjice raznorazne "gejše" da mogu da igraju kan-kan i dižu nogicom suknjicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *