ПУТИН СПРЕМА ОФАНЗИВУ – Руси мењају тактику!

PUTIN SPREMA OFANZIVU – Rusi menjaju taktiku!

16 januara 2023

Vladimir Putin doneo odluku da „sprovede odlučnu akciju u narednih šest meseci“.

Kremlj želi da „sprovede odlučnu akciju u narednih šest meseci“ kako bi povratio prevlast u Ukrajini nakon niza neuspeha i uspešnih ukrajinskih kontraofanziva, objavio je Institut za proučavanje rata u svom najnovijem ažuriranju.Rusija nije uspela da postigne većinu svojih glavnih ciljeva u Ukrajini od početka invazije prošlog februara. Ruske snage nisu uspele da zauzmu Kijev u prvim danima invazije, kao ni celu Lugansku i Donjecku oblast. Ukrajinske snage su oslobodile više više od 50% teritorije koju je Rusija okupirala od februara, uključujući Herson, jedinu regionalnu prestonicu koju je Rusija uspela da zauzm“, naveo je Institut.

Ruska kampanja da cilja ukrajinsku kritičnu infrastrukturu zimi u nastojanju da demorališe Ukrajince takođe je bila neuspešna. Uprkos tome, Vladimir Putin i zvaničnici Kremlja su ponovili da nisu odustali od svojih ciljeva, piše ISV. Prema ISV, iako Putin nije promenio svoje ciljeve, „pojavljuju se dokazi da on menja fundamentalne aspekte ruskog pristupa prema ratu“.

„Odluka Kremlja da imenuje generala Valerija Gerasimova, bivšeg načelnika ruskog Generalštaba, za komandanta ruskih snaga u Ukrajini signalizira da Putin ponovo preuzima kontrolu. Napori Rusije da se pripremi za odlučnu stratešku akciju 2023. ne isključuju se međusobno sa naporima Kremlja da postavi uslove za produženi rat“, izvestio je ISV.

(Alo)

KOMENTARI3 komentara

 1. rade says:

  E sta vi prenosite,vase je pravo da objavite nesto protiv Rusije,ali bi ta vijest trebala biti priblizno tacna.U gornjem tekstu nista nije tacno,cista nacisticka propaganda.Nekome su dolari dragi.

  • Velika Metla says:

   rade, treba i njih razumeti....., na bojnom polju protiv Rusije NEMA IH NIGDE, pa barem mogu laprdati po ovim medijima. Tu su najjači.

 2. Lazar says:

  Odavno nisam pročitao debilniji tekst. Alo je, izgleda, postao gori nego Blic i Danas. Ali, sve će to Rusi dovesti u red. Prvo u Ukrajini a zatim i kod zapadnih satanista. A naši satanisti će u procesu razvaljivanja zapadnih, nestati po tamnim mišjim rupama...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *