ПУТИН СПРЕМАН ЗА КРАЈ РАТА?

PUTIN SPREMAN ZA KRAJ RATA?

23 decembra 2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je na pregovore o Ukrajini samo za postizanje ciljeva specijalne vojne operacije.

To je izjavio za „Njujork tajms“ portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.Komentarišući informaciju tog lista, da je Putin navodno nagovestio svoju spremnost da pregovara o prekidu vatre u Ukrajini na trenutnoj liniji kontakta, Peskov je rekao da su te teze „netačne u svom konceptu“, preneo je TASS.

„Putin je zaista spreman za pregovore, rekao je tako“, kazao je Peskov i istakao da je Rusija i dalje spremna za pregovore, ali samo da postigne svoje ciljeve. Putin je 14. decembra na konferenciji za novinare rekao da će u Ukrajini biti mira kada Rusija ostvari ciljeve Severnog vojnog okruga, koji ostaju nepromenjeni. Predsednik Rusije ne planira da čestita Novu godinu liderima neprijateljskih zemalja, ali će čestitati liderima država prijateljskih Rusiji, rekao je novinarima Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

„Neće biti neprijateljskih (čestitaka), biće prijateljskih“, rekao je Peskov novinarima. Istovremeno, Putinov portparol je kazao da je predsednik Rusije zapravo već održao završni sastanak sa Kabinetom ministara ove nedelje i da se ne planira održavanje drugog sastanka pre kraja godine.

„Sa vladom – ne. U stvari, već je održan kada su postojali nacionalni projekti. U stvari, već je održan“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li će Putin održati tradicionalni sastanak sa vladom sledeće nedelje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *