ПУТИН СПРЕМИО ВЕЛИКИ ПЛАН: Неодољива понуда за ЕВРОПУ!

PUTIN SPREMIO VELIKI PLAN: Neodoljiva ponuda za EVROPU!

28 aprila 2019

Rusija će se zalagati za stvaranje velike Evroazije, koju bi činili Evropska unija i Evroazijski savez i različite kineske inicijative, izjavio je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

„To je korisno i za nas, i smatramo da se treba zalagati za veliku Evroaziju koja uključuje EU i naš Evroazijski savez i različite kineske inicijative“, rekao je Ušakov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.Kako je naveo pomoćnik predsednika, ruska strana se filozofski odnosi prema medijskim spekulacijama da je kineski „Jedan pojas — jedan put“ neka vrsta kineske apsorpcije cele planete.

„Mi se filozofski odnosimo prema takvim mišljenjima, jer imamo neke želje i ideje koje smo izlagali i na forumu, koji predstavlja odličnu platformu za diskusije. ’Integracija integracije‘ — sama parola je vrlo dobra, mi je podržavamo“, dodao je Ušakov.

Prvi forum „Jedan pojas — jedan put“ održan je u Pekingu u maju 2017. godine i na njemu je tada učestvovalo 29 šefova država i vlada.

Koncepcija „Jedan pojas — jedan put“ je međunarodna inicijativa Kine o usavršavanju aktuelnih i stvaranju novih trgovinsko-saobraćajnih koridora koji povezuju više od 60 zemalja Centralne Azije, Evrope i Afrike. To bi trebalo da doprinese razvoju trgovinskih odnosa Kine i drugih država.

Ideju o formiranju „Ekonomskog pojasa Put svile“ izneo je kineski lider tokom nastupa u Astani u okviru državne posete Kazahstanu u septembru 2013. godine.

KOMENTARI7 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Rusi, iskomplesirani Kaki jesu ne mogu bez EU nacista. Bolesno je to.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Uopšte se ne radi o tome nego o odvajanju Evrope od SAD-a sa ciljem izolacija i suzbijanja SAD-a na zapadnu hemisferu.

   • Velika Metla says:

    To će uspeti SAMO pod jednim uslovom svih uslova! A to je,da je Evropa spremna da prolije svoje kHrvi do kolena! Neće naci-amerika i pirgavi pasji nakot tek tako prepustiti Evropu,kao i da u Evropi neko toliko ojača da pretekne razvoj,ekonomski,vojni,i bilo koji drugi,upravo pirgavog nakota! Zato su i poslali migrante i imigrante u Evropu,a sami izašli iz EU,da bi preko njih terorisali celu Evropu,i izazivali nemire preko njih onog trena kada bi se desilo da Evropa (čitaj Nemačka)radi nešto protiv interesa pirgavog nakota! Zato i kažem POTOPITI OSTRVO PIRGAVOG NAKOTA,jer će biti 95% manje problema u svetu!

  • samostalan says:

   Upravo tako.

 2. A akoM says:

  Nije to bolesno,nego pametno za sve!Osim za malenu interesnu grupu koja sada harači svijetom,i koja bi time izgubila velik dio svojih imteresa,a pogotovo plan za svedominacijom!Pa će učiniti sve da to spriječi,i u tome uspjeti u ovoj fazi!

 3. A akoM says:

  Da,ti glavonje su uglavnom u USA i Engleskoj,i puno bi ovime izgubili!Ali bi nastojali i vjerovatno uspjeli zadržati dominaciju nad svjetskim morima-oceanima-komunikacijama,a što je također golema stvar!

 4. samostalan says:

  Jos samo da u svoj Savez ukljuci Ameriku, pa cemo imati JEDNU DRZAVU I JEDNU SVETSKU VLADU. I deca vide da je Putin globalista koji se lazno predstavlja kao nacionalista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *