ПУТИН СРБИМА ПОВЕРАВА „МИГОВЕ“! Потписани документи! Стижу, а онда следи паклени притисак Запада!

PUTIN SRBIMA POVERAVA „MIGOVE“! Potpisani dokumenti! Stižu, a onda sledi pakleni pritisak Zapada!

3 septembra 2019

Delegacija ruske državne korporacije za visoke tehnologije „Rostek“ stiže sledećeg meseca u Republiku Srpsku sa planom da uloži značajna sredstva u tamošnju namensku industriju.

Ukoliko do dogovora dođe, RS bi mogla da postane regionalni centar za remont motora za ruske avione „mig 29“.Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS, koji je predvodio delegaciju iz Banjaluke na vojnom samitu „MAKS-2019“ u Rusiji, kaže da su već potpisana određena dokumenta o budućoj saradnji.

– Još od februara meseca intenzivno sarađujemo, a produkt te saradnje je potpisani memorandum o namerama… „Rostek“ je odlučan da ulaže u RS. Sa drugim ministarstvima u narednih mesec dana biće napravljen plan kako bi se spremno dočekala poseta predstavnika te firme. Ta poseta bi podrazumevala dolazak direktora raznih holdinga sa stručnim timovima koji bi proveli sedam dana u RS i skenirali naše privredne potencijale, na osnovu čega bismo odredili pravce delovanja u projektima o kojima smo razgovarali u Rusiji – objašnjava Petričević.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić, komentarišući ove navode, kaže da je „Rostek“ korporacija sa ozbiljnim pristupom proizvodnji visokotehnološke robe, kako za vojne, tako i za civilne potrebe.

– To je firma koja Turskoj isporučuje raketni sistem S-400 i već iz toga vidimo da je ozbiljna korporacija. Zapad će zbog straha reagovati svim vrstama pritisaka, od ekonomskih do političkih, kako bi onemogućio bilo kakvu saradnju te firme i RS. Nadam se da neće uspeti u tome, jer je Srpskoj potrebna Rusija kako bi obezbedila suverenitet i vojnu neutralnost – podvlači Petrić.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Putin u dogovoru sa Zapadom radi na rusenju RS. Ovo sto nam se servira samo je uvod, pravi rezultat tek dolazi.

  • Cp6a says:

   I zato šalje najelitnije firme u RS da prave buduće planove i obučavaju ljude. Zapišana je ta teritorija od strane Rusije, gotovo je to, na našu sreću. Ovo je novi vek, a Rusija je velesila. Džukci pušteni s lanca mogu da popiju samo cokulu.

  • Milan says:

   Hm, s kim si ti u dogovoru kad pišeš ovakve komentare?

 2. Za Srbiju says:

  Ako može i fabrika lakog i teškog naoružanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *