ПУТИН СТАВИО ТАЧКУ НА РЕШЕЊЕ КОСОВСКОГ ПРОБЛЕМА

ПУТИН СТАВИО ТАЧКУ НА РЕШЕЊЕ КОСОВСКОГ ПРОБЛЕМА

4 фебруара 2021

На званичном сајту председника Руске Федерације о телефонском разговора Владимира Путина и Александра Вучића објављено је кратко саопштење.Ево његовог пуног текста:

„Предметно је размотрена проблематика сузбијања пандемије коронавируса са нагласком на проширивању сарадње на пољу вакцинације, укључујући даље испоруке вакцине Спутњик В у Србију.

Председник Србије изложио своје процене тренутне ситуације на плану регулисања косовског питања, узевши у обзир контакте које је имао са страним партнерима.

Са стране Русије је потврђена принципијелна позиција о потреби проналажења избалансираног решења косовског проблема које мора бити утврђено у Савету безбедности УН.

Указано је да Србија може и даље рачунати на подршку Русије у том и другим важним питањима.

Лидери су позитивно оценили обострано корисну руско-српску сарадњу, укључујући успешну реализацију великих заједничких пројеката у енергетици, транспорту и високотехнолошким гранама.

KOMENTARI5 коментара

 1. stevan -vd says:

  Incko fašisto , pozdravlja te Gavrilo...znaš ...onaj...PRINCIP.

  • Portopranco says:

   Odoše šiptarski teroristi i narkodileri u najdublju jamu.

 2. Miraš says:

  Zašto je Putin morao ponovo i već koji put da stavi tačku na rešenje kosovskog pitanja? Šta je naš Navaljni pokušao da proda Putinu nakon susreta sa rotšilijancem ( i glubokanom) Makronom i nakon povratka iz Pariza?

 3. Kulak says:

  Kosovo i Metohija je neotuđivi deo suverene Republike Srbije.To je naš čvrsti i trajni stav,a potvrđuje ga međunarodno pravo i Povelja UN.

  • test01 says:

   samo sto vlada Srbije radi sve suprotno Ustava RS i rezoluciji UN - ostalo im je samo da daju zavrsni potpis da KiM udje u UN sto znaci da su ga priznati kao drzavu. Prvorodjeni ce reci da je to kompromis i da ih nikada nece priznati, kao da u UN mogu da udju folklorne grupe (uzgred SZO nije ni na nivou folklornog drustva). Potrbna je motka da se stvari pocnu resavati u korist Srba !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u