ПУТИН СТАВИО ТАЧКУ НА РЕШЕЊЕ КОСОВСКОГ ПРОБЛЕМА

PUTIN STAVIO TAČKU NA REŠENJE KOSOVSKOG PROBLEMA

4 februara 2021

Na zvaničnom sajtu predsednika Ruske Federacije o telefonskom razgovora Vladimira Putina i Aleksandra Vučića objavljeno je kratko saopštenje.Evo njegovog punog teksta:

„Predmetno je razmotrena problematika suzbijanja pandemije koronavirusa sa naglaskom na proširivanju saradnje na polju vakcinacije, uključujući dalje isporuke vakcine Sputnjik V u Srbiju.

Predsednik Srbije izložio svoje procene trenutne situacije na planu regulisanja kosovskog pitanja, uzevši u obzir kontakte koje je imao sa stranim partnerima.

Sa strane Rusije je potvrđena principijelna pozicija o potrebi pronalaženja izbalansiranog rešenja kosovskog problema koje mora biti utvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Ukazano je da Srbija može i dalje računati na podršku Rusije u tom i drugim važnim pitanjima.

Lideri su pozitivno ocenili obostrano korisnu rusko-srpsku saradnju, uključujući uspešnu realizaciju velikih zajedničkih projekata u energetici, transportu i visokotehnološkim granama.

KOMENTARI5 komentara

 1. stevan -vd says:

  Incko fašisto , pozdravlja te Gavrilo...znaš ...onaj...PRINCIP.

  • Portopranco says:

   Odoše šiptarski teroristi i narkodileri u najdublju jamu.

 2. Miraš says:

  Zašto je Putin morao ponovo i već koji put da stavi tačku na rešenje kosovskog pitanja? Šta je naš Navaljni pokušao da proda Putinu nakon susreta sa rotšilijancem ( i glubokanom) Makronom i nakon povratka iz Pariza?

 3. Kulak says:

  Kosovo i Metohija je neotuđivi deo suverene Republike Srbije.To je naš čvrsti i trajni stav,a potvrđuje ga međunarodno pravo i Povelja UN.

  • test01 says:

   samo sto vlada Srbije radi sve suprotno Ustava RS i rezoluciji UN - ostalo im je samo da daju zavrsni potpis da KiM udje u UN sto znaci da su ga priznati kao drzavu. Prvorodjeni ce reci da je to kompromis i da ih nikada nece priznati, kao da u UN mogu da udju folklorne grupe (uzgred SZO nije ni na nivou folklornog drustva). Potrbna je motka da se stvari pocnu resavati u korist Srba !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *