ПУТИН: Штитићемо права свих, а не само Руса!

ПУТИН: Штитићемо права свих, а не само Руса!

17 августа 2015

russian_president_vladimir_putin 65476„Све спекулације на тему било каквих посебних права грађана, који припадају одређеној националности, одређеном етносу, сматрам изузетно опасним“, рекао је Владимир Путин током радне посете Криму приликом сусрета са представницима кримских националних удружења.

„Потребно је штитити права свих житеља Крима и Севастопоља, независно од тога да ли су они Руси, Украјинци, кримски Татари или представници других етноса“,  казао је руски председник а преноси ТАС.

Путин је истакао да ће „мудрост кримских Татара“ онемогућити „професионалне борце“ чије амбиције немају ништа заједничког са интересима кримско-татарског народа да дестабилизују ситуацију.

Прочитајте још:

БРИТАНСКИ „ТИМЕС“: Све више европских политичара се диви Путину!

ПУТИН постао већи бренд од Кока-Коле

Руска агенција преноси и да је Путин обећао да ће размотрити питање поједностављења одобравања држављанства Русије кримским Татарима, који се враћају из иностранства и одавно живе на Криму, али немају уредну регистрацију.

Тема међунационалних односа је деликатна и представници власти и заједница треба да делују пажљиво и кроз дијалог, казао је он, изражавајући уверење да је на Криму, као и у читавој Русији, потребно посвећивати непрестану пажњу јачању мира и слоге, као и уједињавању напора државе и цивилног друштва.

Република Крим као субјект Руске Федерације формирана је марта 2014. године на основу споразума о пријему у састав Русије независне Републике Крим, проглашене у оквирима административних јединица Украјине – Аутономне Републике Крим и града Севастопоља.

Без обзира на резултате референдума по којима је више од 95 одсто грађана гласало за приступање Русији, Кијев одбија да призна Крим делом Русије.

ТАС је пренео да је председник Украјине Петро Порошенко данас назвао посету Путина Криму „наставком подизања тензије“

„Долазак Путина на украјински Крим без усаглашавања са украјинском влашћу, изазов је цивилизованом свету и наставак сценарија притиска на ситуацију у Донбасу. Такве посете означавају даљу милитаризацију украјинског полуострва и воде ка његовој још већој изолацији“, навео је Порошнко преко свог „Фејсбуку профила“.

Кремљ је најавио да ће Путин у току радне посете сутра на Криму учествовати на манифестацијама посвећеним 170. годишњици оснивања Руског географског друштва.

(Информер)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u