Putin stiže u Beograd 19. oktobra

Putin stiže u Beograd 19. oktobra

22 jula 2014

int_vladimir_putin_sanctions_0428Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin posetiće Beograd 19. oktobra, dan uoči obeležavanja 70. godina od oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama iz diplomatskih izvora, prvi čovek Kremlja i zvanično je potvrdio svoj dolazak u Srbiju i prisustvo centralnom jubilarnom obeležavanju godišnjice Beogradske ofanzive.

Taj novi susret ruskog državnika sa zvaničnicima Beograda utanačen je i prilikom nedavne posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.

Tada su, u podmoskovskoj predsedničkoj vili okruženoj četinarima, Putin i Vučić pretresali sva bitna politička i ekonomska pitanja, ali su i zakazali novo viđenje.

Očekuje se da Putin u Beogradu razgovora i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Dolazak prvog čoveka Ruske Federacije u Srbiju svakako je još jedna prilika da se politički s vrha „pečatiraju“ ekonomski projekti dve zemlje, a u fokusu će svakako biti izgradnja „Južnog toka“.

Putinova „prethodnica“ bio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je posetio Beograd 16. juna i tada je položio vence na spomenike oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu.

Sam Putin poslednji put je bio u Beogradu 23. marta 2011. godine. Tada je razgovarao sa predsednikom države Borisom Tadićem, posetio je Narodnu skupštinu, stadion „Marakanu“ i Hram Svetog Save.

ZDRUŽENA OPERACIJA 

Beogradska operacija trajala je od 12. do 20. oktobra 1944. godine. Glavni grad su od nacista oslobodile združene snage Trećeg ukrajinskog fronta Crvene armije i Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije. One su tom ofanzivom nanele težak udarac nemačkoj armijskoj grupi „Srbija“.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Spasoje says:

    Dobro nam došao Vladimire Vladimiroviću Putine CARE.Dodji da naše vlastodršce urazumiš i izvedeš na pravi put za Srbiju i Republiku Srpsku.Živio ti nama dugo da nam usrećiš naš pravoslavni narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *