ПУТИН СУТРА ПОТПИСУЈЕ улазак ослобођених територија у састав РУСИЈЕ

PUTIN SUTRA POTPISUJE ulazak oslobođenih teritorija u sastav RUSIJE

29 septembra 2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovaće u petak, 30. septembra, na ceremoniji potpisivanja sporazuma o stupanju novih teritorija u sastav Rusije, saopšteno je iz Kremlja. Sporazumi će biti potpisani sa sve četiri teritorije na kojima je održan referendum – LNR, DNR, Zaporoškom i Hersonskom oblašću, precizirao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao i da će Putin u okviru te svečanosti imati sastanak sa liderima oslobođenih teritorija.„Predsednik će imati opširan govor“, rekao je Peskov i dodao da svečanost treba da počne u 15 sati po lokalnom vremenu.
Prethodno je objavljeno da su poslanici Dume dobili pozivnice za svečanost u Kremlju.

„Poslanicima su upućene pozivnice za Kremlj 30. septembra gde je za 15 sati (po lokalnom vremenu) predviđena svečanost uz učešće predsednika Rusije Vladimira Putina“, napisao je na svom Telegram kanalu poslanik Denis Parfjonov.

Podsetimo da su od 23-27. septembra na teritoriji DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti održani referendumi na kojima je stanovništvo dalo apsolutnu podršku ujedinjenju s Rusijom.

Lideri DNR, LNR, i predstavnici administracija dve oblasti su u međuvremenu doputovali u Moskvu, gde, kako su rekli, treba da bude dovršena pravna procedura o ulasku republika i oblasti u sastav Rusije.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  DA!

 2. Dijana says:

  Bravo Putine, živela rusija

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Rusija vraća Novorusiju.

 4. Biogradlija says:

  Svi smo čuli da je glumac Zelenski poručio Rusima ako vole Rusiju da idu u Rusiju. Evo, Rusi sa svojom zemljom Novorusijom definitivno odoše u Rusiju. I to je to.

 5. Volodimir Gownarsky says:

  Znači, po Zapadu Rusija "gubi rat" a ona sve veća i veća 😂😂😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *