PUTIN SVE JAČI: Blizu 70 odsto građanja Rusije podržava sadašnjeg predsednika

PUTIN SVE JAČI: Blizu 70 odsto građanja Rusije podržava sadašnjeg predsednika

6 marta 2014

Vladimir_Putin_Gre_2018788cPopularnost ruskog predsednika Vladimira Putina poslednje dve nedelje u Rusiji beleži dvogodišnji maksimum, pokazala je anketa Ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (WCIOM) koja je danas objavljena u Moskvi, prenela je ruska državna agencija Itar-Tas.

Istraživanje, sprovedeno 1. i 2. marta, pokazalo je da Putinov rad podržava 67,8 odsto ispitanih. U istraživanju javnog mnjenja koje je WCIOM sproveo 22. i 23. februara, Putinovu politiku pozitivno je ocenilo 67,7 odsto anketiranih.

Saradnici tog centra veruju da je rastuća popularnost Putina povezana sa Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i situacijom oko Ukrajine. Saradnici WCIOMA naveli su da je u svim istraživanjima u poslednje dve godine Putinova popularnost premašivala 60 odsto, a da je najveća, 68,8 odsto bila u maju 2012. godine nakon njegove inauguracije na funkciju predsednika.

U vesti agecije Itar-Tas s ne navodi se kako, i na kojem je uzorku anketa sprovedena.

Izvrnuta izjava

Dragomir Anđelković smatra da izjava Vladimira Putina „sama po sebi nije problem jer se ona izvrće“.

– Slično je bilo i u slučaju Abhazije, pa su tada neki spekulisali da će Rusija priznati Kosovo. Ali Putin nije davao vrednosni sud ko ima pravo već je samo ukazivao na dvostruke standarde Zapada.

Podsetimo, Rusija je 2008. priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije, a nakon što su ove oblasti proglasile otcepljenje od Gruzije.

(Vesti-online.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *