ПУТИН СВЕ ОБЈАСНИО: Запад гради нову осовину, сличну блоку нацистичке Немачке и Јапана

PUTIN SVE OBJASNIO: Zapad gradi novu osovinu, sličnu bloku nacističke Nemačke i Japana

26 marta 2023

Zapad počinje da gradi novu osovinu poput one koju su izgradili fašistička Nemačka i militaristički Japan, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

„Šta rade Sjedinjene Američke Države? Stvaraju sve više novih saveza. I to zapadnim političkim analitičarima daje razlog da govore da Zapad gradi nove ‘osovine’… Ne mi, već zapadni analitičari sami govore da Zapad počinje da gradi novu osovinu sličnu onoj koju su tridesetih godina prošlog veka stvorili fašistički režimi u Nemačkoj i Italiji i militarističkom Japanu“, naglasio je ruski predsednik.Putin je podsetio da je NATO 2022. godine dogovorio novi strateški koncept razvoja bloka.
U strateškom konceptu Severnoatlantske alijanse eksplicitno se govori o planovima za razvoj odnosa sa zemljama Azijsko-pacifičkog regiona i o planovima za stvaranje „globalnog NATO-a“. On je dodao da su u konceptu navedene Novi Zeland, Australija i Južna Koreja.

Saradnja Rusije i Kine nije vojni savez

Predsednik Rusije naglasio je da saradnja Rusije i Kine nije vojni savez, te da ne predstavlja nikakvu pretnju za Zapad.

„Mi s Kinom ne stvaramo nikakav vojni savez. Tačno je, imamo saradnju i u vojno-tehničkoj sferi, ne krijemo to, nego radimo transparentno, tamo nema ničega tajnog“, rekao je Putin .

Putin je istakao da Rusija i Kina zajedno izvode vojne vežbe, ali da se one organizuju i sa drugim državama, „bez obzira na događaje u Donbasu, Zaporožju i Hersonu“.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Uskoro će NATO članice da otvaraju kon logore. To može da nas čeka u budućnosti. Hrvatska ima iskustvo,..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *