ПУТИН: Све што Кустурица ради претвара се у бриљант

PUTIN: Sve što Kusturica radi pretvara se u briljant

17 novembra 2023

Pre 20 godina, globalisti su nam obećali da će biti kulturne raznolikosti, a na kraju se desila seksualna raznolikost. U svemu tome postavili su nam kult, ako hoćete da dobijete Oskara, morate da pokažete život seksualnih manjina, transrodnih osoba, rekao je filmski reditelj Emir Kusturica obraćajući se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na 9. Peterburškom međunarodnom kulturnom forumu.

„Šta se desilo sa filmom? Film je pre 20 godina imao autentičan jezik, a sada se i jezik izmenio, kao i sve ostalo. Jezik kinematografa sada je reklamni jezik. Smatram da u budućnosti ruskog filma, pošto sam došao u Rusiju da snimam neke filmove. ‘Lavr’, (Jevgenija) Vodolaskina i Dostojevskog, to će biti ono što ja mislim o vašoj kulturi i kako je osećam“, kazao je Kusturica.Kako je dodao, pre 20 godina Moskva je izgledala kao Hjuston, tu su bili bilbordi, holivudski filmovi, a kada sam ja bio student, čitao sam ruske knjige o kojima nikada nisu snimljeni filmovi, istakavši da je slovenska kultura deo svetske kulture.

„Nikada nisam video film o Šestokoviču. Rusija ima mnogo dobrih autora koji nisu ekranizovani. Mislim da će ovo biti filmovi o ruskoj baštini. Veoma mi je drago što mogu da kažem da je ukidanje ruske kulture na Zapadu nemoguće“, naglasio je.

Ruski predsednik se zahvalio Kusturici za kreativnost i na pažnji koju poklanja ruskoj kulturi, istakavši da je uveren da će to biti veoma uspešno.

„Sve što Kusturica radi pretvara se u briljant“, kazao je Putin.

Putin je naveo da su predstavnici LGBT takođe deo društva i da imaju pravo da pobeđuju na konkursima iz oblasti kulture, a ono što je glavno je da oni nisu jedini, odnosno favorizovani.

„Zaista vidimo na raznim takmičenjima u zapadnim zemljama: da biste osvojili nešto, morate ili ispričati, napisati, ili pokazati život seksualnih manjina, transrodnih osoba. Ali ovo što ću da kažem možda je neočekivano. I oni – te teme i ti ljudi, imaju pravo da pobede, pokažu, pričaju, jer i oni su deo društva. Loše je samo ako oni pobeđuju na raznim takmičenjima, od toga nema koristi“, istakao je ruski predsednik.

Kako je dodao, jednakost treba imati svuda, u svemu, uključujući i konkurse iz oblasti kulture.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Lepo i pohvalno. Zna Kusta gde ima para, sada ce biti filmovi i serije o otadzbinskom ratu i razni dobri projekti. Verovatno ce i Nele da otputuje da mu pomogne koliko moze. Bice to filmska industrija kojoj se samo moze pozavideti. Sta ce ovaj jadan narod kada ostane bez tolikih umova, svi nas u poslednje vreme napustaju i nekud odlaze. Ostadosmo kulturna beda, tesko ovom narodu.

  2. Cp6a says:

    Malo, malo, pa Kusta kod Cara. Kao da su drugari. Kusto Srbine! Kratak članak, a pun normalnosti i plemenitosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *