ПУТИН: Светски лидер биће…

ПУТИН: Светски лидер биће…

8 фебруара 2021

СВЕТСКО лидерство припадаће ономе ко победи у глобалном такмичењу на плану технологија и научних знања – оценио је Владимир Путин на седници државног Савета за науку и образовање.

Руски председник је том приликом додано указао и нагласио:

„Сведоци смо да се глобална конкуренција за технологије и знање широм света стреловито појачава. Већ је јасно да ће онај ко у том домену преузме вођство одредити даљи развој читавог човечанства“.Према Путину, научни и технолошки суверенитет је опредељујући фактор и садашњости и будућности Русије.

Руска Федерација – по његовој процени – располаже свим што је потребно да буде међу светским лидерима у области науке.

Путин је посебно истакао да је пандемија коронавируса допринела убрзању увођења напредних технологија:

„То изискује да наша научна и технолошка политике одговоре на изазове фундаментално новог нивоа сложености“.

Путин је видео-линком `притиснуо стартно дугме` истраживачког реактора ПИК у Лењинградској области.

Према речима Михаила Коваљчука, директора Истраживачког центра Института Курчатов, неутронски реактор ПИК омогућиће целокупној научној заједници Русије да се креће у добром смеру.

Истовремено је нагласио да је и тај реактор потврда да је Русија високотехнолошки развијена земља.

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    Dobro je to Putin rekao,samo nije rekao tko će biti taj koji će prvi napraviti Veliki korak prednosti naprijed!Spomenuo je da Rusija raspolaže svim potrebnim za tu utrku,vjerovatno je mislio na naučne ustanove i visoko školovane stručnjake,iako doduše nije rekao da kaskaju s brzinom implementacije suvremenih naučnih postignuća u industrijsku proizvodnju i praksu,pogotovo masovnu,jer možda to rade namjerno,zbog tajnosti!U toj utrci sudjeluju i drugi,a pobjednik može biti i neočekivan!Jer taj Veliki odlučujući korak prednosti naprijed,može napraviti i samo jedan čovjek,genij,ovdje ili ondje,neovisno o uvjetima!A što će se vjerovatno i dogoditi!Na malom i dotad nevažnom mjestu,neovisno-samostalno o bilo kom na ovom svijetu i baš zato,stvoriti će se i pojavit čovjek Velike Ideje,koja će nadrasti i to mjesto i svijet,onda kada to bude najviše trebalo,svima,i na sveopće dobro!U tom i jest poanta i Spas!

  2. I Love Jesus says:

    I ne samo to čiča Putko, već i primena tog znanja i tehnologije, ako se koristi u svrhe mira i dobra čovečanstvu pobediće, ali ako je zla tehnologija poput kovida i 5g mreže u kombinaciji sa aluminijumom u vakcinama onda će da prži žive ljude kao u fritezi i tu nema budućnosti ili bar ne za 5-6 milijardi ljudi koje će billy da spži klikom miša nešto kao zagorelu picu u mikrotalasnoj pećnici. Ludi bily već desetak godina neprestano priča otvoreno o tome sada je valjda već vreme da nešto i učini, taj lenjivac. Samo neka požuri imam mnogo hroničnih bolesti a želeo bih na nogama da dočekam drugi Hristov dolazak, "Radujte se verni, jer dođe čas spasenja vašeg." Ali ako i umrem "Pozvaćeš me i ja ću se probuditi, i biću sit od lepote slave Tvoje" Da, o dođi Gospode Hriste, zlo se umnožilo, dokle ćeš da slušaš vapaj slugu Tvojih za Tobom?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u