ПУТИН: Светски лидер биће…

PUTIN: Svetski lider biće…

8 februara 2021

SVETSKO liderstvo pripadaće onome ko pobedi u globalnom takmičenju na planu tehnologija i naučnih znanja – ocenio je Vladimir Putin na sednici državnog Saveta za nauku i obrazovanje.

Ruski predsednik je tom prilikom dodano ukazao i naglasio:

„Svedoci smo da se globalna konkurencija za tehnologije i znanje širom sveta strelovito pojačava. Već je jasno da će onaj ko u tom domenu preuzme vođstvo odrediti dalji razvoj čitavog čovečanstva“.Prema Putinu, naučni i tehnološki suverenitet je opredeljujući faktor i sadašnjosti i budućnosti Rusije.

Ruska Federacija – po njegovoj proceni – raspolaže svim što je potrebno da bude među svetskim liderima u oblasti nauke.

Putin je posebno istakao da je pandemija koronavirusa doprinela ubrzanju uvođenja naprednih tehnologija:

„To iziskuje da naša naučna i tehnološka politike odgovore na izazove fundamentalno novog nivoa složenosti“.

Putin je video-linkom `pritisnuo startno dugme` istraživačkog reaktora PIK u Lenjingradskoj oblasti.

Prema rečima Mihaila Kovaljčuka, direktora Istraživačkog centra Instituta Kurčatov, neutronski reaktor PIK omogućiće celokupnoj naučnoj zajednici Rusije da se kreće u dobrom smeru.

Istovremeno je naglasio da je i taj reaktor potvrda da je Rusija visokotehnološki razvijena zemlja.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Dobro je to Putin rekao,samo nije rekao tko će biti taj koji će prvi napraviti Veliki korak prednosti naprijed!Spomenuo je da Rusija raspolaže svim potrebnim za tu utrku,vjerovatno je mislio na naučne ustanove i visoko školovane stručnjake,iako doduše nije rekao da kaskaju s brzinom implementacije suvremenih naučnih postignuća u industrijsku proizvodnju i praksu,pogotovo masovnu,jer možda to rade namjerno,zbog tajnosti!U toj utrci sudjeluju i drugi,a pobjednik može biti i neočekivan!Jer taj Veliki odlučujući korak prednosti naprijed,može napraviti i samo jedan čovjek,genij,ovdje ili ondje,neovisno o uvjetima!A što će se vjerovatno i dogoditi!Na malom i dotad nevažnom mjestu,neovisno-samostalno o bilo kom na ovom svijetu i baš zato,stvoriti će se i pojavit čovjek Velike Ideje,koja će nadrasti i to mjesto i svijet,onda kada to bude najviše trebalo,svima,i na sveopće dobro!U tom i jest poanta i Spas!

  2. I Love Jesus says:

    I ne samo to čiča Putko, već i primena tog znanja i tehnologije, ako se koristi u svrhe mira i dobra čovečanstvu pobediće, ali ako je zla tehnologija poput kovida i 5g mreže u kombinaciji sa aluminijumom u vakcinama onda će da prži žive ljude kao u fritezi i tu nema budućnosti ili bar ne za 5-6 milijardi ljudi koje će billy da spži klikom miša nešto kao zagorelu picu u mikrotalasnoj pećnici. Ludi bily već desetak godina neprestano priča otvoreno o tome sada je valjda već vreme da nešto i učini, taj lenjivac. Samo neka požuri imam mnogo hroničnih bolesti a želeo bih na nogama da dočekam drugi Hristov dolazak, "Radujte se verni, jer dođe čas spasenja vašeg." Ali ako i umrem "Pozvaćeš me i ja ću se probuditi, i biću sit od lepote slave Tvoje" Da, o dođi Gospode Hriste, zlo se umnožilo, dokle ćeš da slušaš vapaj slugu Tvojih za Tobom?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *