ПУТИН, ТРАМП И СИ ЂИНПИНГ У БЕОГРАДУ „ДЕЛЕ СВЕТ“?! У српској престоници биће заустављени светски ратови! НИЧЕ БАЛKАНСKА KОНФЕДЕРАЦИЈА?!

ПУТИН, ТРАМП И СИ ЂИНПИНГ У БЕОГРАДУ „ДЕЛЕ СВЕТ“?! У српској престоници биће заустављени светски ратови! НИЧЕ БАЛKАНСKА KОНФЕДЕРАЦИЈА?!

14 марта 2020

Замисли професора Игора Николајевича Панарина се каткад граниче с политичком фантастиком: Године 1998. изнео је предвиђање распада Сједињених Америчких Држава на шест делова, на шест независних држава. Панарин је још 2006. најавио формирање Евроазијског савеза. ЕАЕС је постао стварност првог јануара 2015. Исте године, пре него што се Русија укључила у рат у Сирији, и годину дана пре неуспелог пуча против турског председника Ердогана, Панарин је оценио да је стратешки задатак Русије да Турску „уз помоћ економских полуга, ишчупа из агресивног војног блока НАТО

Турска, међутим, према оцени Панарина, не може бити „кључни руски савезник на Балкану“: „То треба да буде Београд.“ Београд заузима важно и све важније место на листи стратешких приоритета Kремља. У овом тренутку, када је отклоњена претња од новог светског рата, осујећена могућност „прозападног преврата у Русији“, спречено избијање пандемије и последична дестабилизација Kине, а Доналд Трамп добија своју рововску, исцрпљујућу битку с „дубоком државом“, све је извесније одржавање „Нове Јалте“ – међународне конференције три велике светске силе. На састанку „Велике тројке“ – САД, Kине и Русије, односно њихових лидера – према идеји Панарина, били би створени темељи новог и праведнијег система међународних односа. „Нова Јалта“ би, из симболичких разлога, предлаже Панарин, требало да се одржи у Београду: „Управо у Београду се морају зауставити ратови и сукоби.“Што се тиче Србије, професор Панарин види Београд као једну од четири престонице Евроазијског економског савеза (поред Санкт Петербурга, Kијева и Астане) и као будућу престоницу велике Балканске конфедерације која би обухватала читаву бившу Југославију, све балканске земље и Мађарску. Овај „балкански вектор“, према замисли Панарина, представљао би уједно и природну везу Евроазије с Европом и Малом Азијом.

Kако оцењујете уставне промене које је предложио председник Путин? Шта је у њима најважније? Да ли је нова влада само прелазно решење?

– Уставне промене које је предложио Путин оцењујем позитивно. У Русији су се 15. јануара 2020. одиграли најважнији светски догађаји. Путин је у последњем тренутку успео да подигне авион звани „Русија“ изнад понора и усмери га у позитивну будућност. Све то називам „Јануарским спасењем 2020. године“. Неки аналитичари на руским каналима на друштвеној мрежи Телеграм пишу о томе да је почело одавно очекивано рестартовање политичког система у Русији. Али при томе се не могу чути разумљиви одговори на два актуелна питања: прво, због чега се одмах не инсталира нови политички систем? Друго, зашто баш сада и зашто се тако жури? Почетак овог рестартовања показао се неочекиваним за све, без изузетка, а његов брзи развој запрепастио је елиту. Изгледало је да је тај рок повезан са изборима за председника Сједињених Америчких Држава који ће бити одржани у новембру 2020, уз претњу да ће их Трамп изгубити.

Мој одговор је следећи. Најпре, рок за рестартовање није повезан с изборима за председника САД у новембру 2020. Друго, рок рестартовања повезан је с низом глобалних провокација Лондона – Треће Kартагине (на Лубјанки 19. децембра 2019, на аеродрому у Багдаду трећег јануара и у ваздушном простору Ирана, када је оборен украјински авион). Треће, сменом владе Медведева, која је већ дуго код свих омражена, и постављањем Мишустина за премијера, Владимир Путин је предузео веома благовремен и добро одмерен корак. Kорак који блокира покушај да се понови либерални масонски државни удар из фебруара 1917. Најзад, четврто: после спречавања претње светског рата и покушаја прозападног либерално-троцкистичког државног удара, започеће процес рестартовања, у току кога ће се формирати ново усклађивање, нови систем равнотеже међу елитом и нови механизми управљања.

Уставне промене које предлаже Путин уводе нове, много строже услове за кандидата за председника и високе државне службенике. Да ли се слажете с оценом да је овим променама руским елитама коначно „затворен пут ка Западу“?

– То је апсолутно исправан корак. Члановима Савезне скупштине, премијеру, министрима, начелницима федералних служби, губернаторима, судијама и руководиоцима државних компанија забрањено је да поседују страно држављанство или дозволу боравка, што аутоматски подразумева значајно обнављање највише политичке и економске елите, као и корпуса депутата.

Важећи устав Руске Федерације је, упркос ранијим променама, онај који је, уз неке измене, написан 1993, у време Бориса Јељцина. Да ли је Русији данас ипак потребан нов устав и – нова држава?

– У овој етапи оптимално је управо оно што је предложио Путин. Главна поента је приоритет националног руског законодавства над међународним, односно – суверенитет.

У ком смеру ће се развијати Русија? И каква ће бити постпутинска Русија?

– Русија ће се развијати у позитивном смеру. Пре свега зато што је Путин почео да спроводи план транзиције власти 2024. године пре Запада. И то је добро, јер их је Путин предухитрио. Глобална провокација Лондона – Треће Kартагине на Лубјанки 19. децембра 2019 (професор Панарин има у виду оружани и, према мишљењу експерата, помно планирани напад на седиште Федералне службе безбедности у центру Москве – прим. Б. Н.), извршена уз снажну информативну подршку државног канала РТ, променила је првобитни план. Одлучено је да се убрза примена прве фазе плана, како би се спречили трагични догађаји из фебруара 1917. године. И већ 23. децембра 2019. најављено је да ће се обраћање одржати 15. јануара 2020. године.

Према мом мишљењу, Владимир Путин донео је коначну одлуку да смени Владу током посете Сирији, заједно са Шојгуом и Герасимовим, за време боравка у светом граду Дамаску седмог јануара 2020. године – у месту у којем ће Антихрист бити поражен. На стару Руску Нову годину, тј. 14. јануара, после састанка посвећеног припреми обраћања и одржаног дан раније, Владимир Путин је начинио свој избор. И мени се његов избор допада. Мишустин је стратешки премијер. Мишустин је постављен на Дан Светог Серафима Саровског, једног од духовних чувара Русије. Мишустин није само технократа и финансијски стручњак, његово именовање има и сакрално значење. Мишустин је одлична фигура у улози руског премијера, како би извукао земљу из мочваре у коју ју је довела влада Медведева.

Председник Путин предлаже и читав низ социјалних мера – подршку породици, помоћ онима с најнижим примањима, већу улогу државе у здравству, образовању… Да ли председник Путин „државни капитализам природно претвара у социјализам“?

– Процес формирања оптималног развојног модела за Русију сада је у току.

Русија и Белорусија су формирале Савез, конфедералну заједницу. Шта се у овом тренутку догађа с даљом политичком и економском интеграцијом две државе? Шта је разлог за застој?

– Позиције се управо усаглашавају.

Да ли је рат у Украјини завршен? И да ли је на помолу решење украјинске кризе?

– Ситуација у Украјини у великој мери зависи од Израела, јер је олигарх Игор Kоломојски, најважнија фигура која одређује смер развоја Украјине, израелски држављанин. А Kоломојски је блиско повезан с Нетањахуом, који ће вероватно изгубити превремене изборе другог марта 2020. у Израелу. Пад Нетањахуа промениће равнотежу снага у Украјини, где је утицај Израела веома снажан. Други фактор који утиче на динамику украјинске кризе је отпуштање помоћника председника Русије Владислава Суркова. Kурс Kремља ће се променити и надам се да ће то убрзати стабилизацију ситуације у Украјини.

Својевремено (1998) изнели сте једно предвиђање: да ће се САД распасти на шест делова, на шест независних држава. Један од разлога за распад је неминовни колапс долара. Спољни дуг САД и даље расте, а долар некако одолева. Да ли су САД данас ближе или даље од новог грађанског рата?

– Да, спољни дуг је већ досегао износ од 23 хиљаде милијарди долара. Земља је подељена, а покушај импичмента показао је у ствари да је у Сједињеним Државама у току „хладни грађански рат“. Али за сада Трамп спасава Америку од пропасти, он је створио седам милиона нових радних места и на хиљаде нових предузећа.

Да ли председник Трамп још представља „патриотску линију“ у САД, или је постао талац, заробљеник „дубоке државе“?

– Увек сам подржавао и подржавам Трампа. Он је амерички патриота који се успешно бори с „дубоком државом“ и с глобалистима у целини. Недавно је председник Трамп одржао говор на Националном молитвеном доручку, у коме је изразио захвалност свима који су му помогли у борби против „дубоке државе“. Генерално, такав је био и говор који је одржао током свог наступа у Уједињеним нацијама 24. септембра 2019, када је изјавио да будућност припада патриотама, а не глобалистима.

Да ли је у скорије време могућ распад Европске уније?

– С изласком Велике Британије она се већ распала.

Недавно сте изнели предлог о одржавању „Нове Јалте“ у Београду, а којом би били ударени темељи новог светског поретка. Овај, либерални, у међувремену је пропао. Да ли смо сада још ближи „Новој Јалти“?

– Да, овог часа смо ближи, након „Спасоносног јануара 2020″ за Русију. Путинов пут данас, то је пут највећег руског цара Ивана Грозног и генералисимуса Стаљина. Петнаестог јануара 2020. наступио је „Спасоносни јануар 2020″ – по аналогији са „Спасоносним октобром 1917″. Трамп је успео да сузбије заверу у Сједињеним Државама. Сада остаје да се стабилизује ситуација у Kини, где Лондон спроводи хибридну ратну операцију против Kине и председника Си Ђинпинга лично (путем вируса корона). Си није имао времена да разреши владу. Британци су 16. јануара послали своје сараднике да заразе Вухан. Од 20. до 30. јануара спречено је ширење епидемије по читавој Kини. Циљ је био и разбијање Шангајске организације за сарадњу, савеза који је најавио стварање полицентричног света. Надам се да ће Си издржати и доћи у Београд шестог јуна 2020. године.

Зашто у Београду, у Србији?

– Управо у Београду, након представљања моје књиге на српском језику Хибридни рат: теорија и пракса, у октобру 2019, дошао сам на ту идеју. Почетком 2019. предложио сам да се 2020. догоди „Нова Јалта“, као 1945. године. Три главна национална светска лидера – Владимир Путин, Доналд Трамп и Си Ђинпинг моћи ће да одрже глобалну, међународну конференцију, на којој је потребно створити нови, праведнији систем међународних односа. Али поставило се питање – где се тачно могу срести. У својим аналитичким програмима раније предлагао сам три града – Беч, Љубљану и Хелсинки. Љубљана – јер је Меланија Трамп из Словеније, у Хелсинкију је потписан посебан акт 1975. године, а ОЕБС се налази у Бечу.
Али након моје посете музеју у Београду и изложби о војној агресији НАТО-а, 24. октобра 2019, када сам видео резултате ратних злочина НАТО-а против народа Србије, дошао сам до новог закључка. Састанак три главна светска лидера – Путина, Трампа и Ђинпинга – треба да буде одржан у јуну 2020. у Београду. У Београду се морају зауставити ратови и сукоби.
Сједињене Државе морају се извинити и за варварско бомбардовање Београда и других српских градова, укључујући и напад на кинеску амбасаду. А након потписивања Београдске декларације, вође „Велике тројке“ могли би положити цвеће на споменик руском цару Николају Другом, који је још 1899. организовао Прву Хашку конференцију и залагао се за свет без ратова и оружаних сукоба. Време је да се остваре идеје руског цара. То би било симболично!

Заговарате идеју Балканске конфедерације, која би поред балканских земаља обухватала и Мађарску?

– Да, и Мађарску, и читаву бившу Југославију, и Румунију, Бугарску, Грчку и Албанију. То је моја визија. Главни град Балканске конфедерације може бити само Београд.

(Standard / Boris Nad)

KOMENTARI17 коментара

 1. persida says:

  Cim ti podrzavas narandzastog cionistu Trampa, sve mi je jasno.

  • Milan says:

   O, opet si "zablistala". Nešto si pročitala, ali ostala si ograničena kao ćorsokak. Šćipetari i ne samo oni isto kao ti nadaju se da će pobediti Bajden, a da neće pobediti Tramp. Profesor Panarin iz trenutne ponude predsedničkih kandidata u Americi navija za manje zlo. Sa Bajdenom došla bi i Klintonuša u Belu kuću. Bajden se zalagao za vojnu obuku bosanskih muslimana i za Američku i NATO vojnu intervenciju protiv Srba u BIH tokom rata 1994 i 1995 godine. Medju prvima je Slobodana Miloševića nazvao ratnim zločincem da bi time otvorio put za agresiju na Srbiju 1999 godine.

   • persida says:

    Panarin je Jevrejin koji od sto stvari predvidi sedam, nesto kao nas Lucic. Tramp je nista manje cionista nego Hilari. Putin takodje. Nema toga koji je dosao na vlast a da nije imao podrsku cionista. Jevrejski lobi finansira i republikance i demokrate. Ko god se popeo u fotelju, njihov je.

    • Milan says:

     Имаш ти шћипетарски мозак, то је главни проблем.

     • persida says:

      A ti nemas mozga uopste jer pises na nivou deteta od sest godina koje ne ume da poveze dve recenice. Negiras ono sto svi znamo, sa kojim ciljem? Prouci kako se dolazi na vlast u bilo kojoj zemlji, pa se javi. Mozes da pocnes od Srbije.

    • Milan says:

     Ovaj tekst ima više delova koji zaslužuju diskusiju, ali sve si ti to zanemariila i na prvo mesto stavila analizu krvnih zrnaca. Retkost je da su Srbi rasisti kao ti. Ko zna ko si ti?! Možda ti je Hitler deda, a nama ispiraš mozak predstavljajući se kao srpkinja "persida".

   • Gojko B says:

    Да се умешам у вашу дискусију . Текст је врло реалан , јер до сада су се одиграло много догађаја за ових тридестак година , да се не осврнем на осамдесете . Сва досдашња дешавања код нас и у свету , наравно кључна је Европа , дошли су до врхунца јер више немају куд , сем да негде избије неки сукоб . Што није искључено са овом новом вешћу о вежби НАТО држава на простору европе . Што је на некој граници рата . Дали то нама свима аи у Европи уопште треба ? Сва глобална елита која је планирала свој циљ још од осамдесетих година , дошао је до краја . Мада се још батргају , тражећи као да опстану . Собзиром да су се за сво време заборавили на националне државе , које су се у међувремену пробудиле . Схватајући да је глобалистичка власт погуна за све народе у Европи и свету . . . Док су они спроводили своје циљеве , друге снажније и стабилније владе су радили на својим државним реформама . Зато су касно схватили њихову ојачану политику у својим државама аи на међународном плану . . . Можете се међусобно препуцавати колико хоћете , али треба бити објективан , барем у нашем случају . Које иде у прилог Србији , као стратешкој држави на Балкану . Наравно то само можемо да постигнемо уз помоћ Русије , Кине и наравно Америке . Драго ми је да сам прочитао да је Енглеска испала из игре . Јер њено време је давно прошло , ово је 21 век . Зато што је њено међународно мешетарење давно прошло , само незнам као је и довде догурала , вероватно у сарадњи са глобалисима . . . . . .

 2. Jovo Veselinovic says:

  putin je car svetski

  • persida says:

   Jos kad bi ti Jovo bio carica, gde bi nam bio kraj.

 3. M says:

  Zaustaviti planove globalista bez 3.WW?!?Ha-ha-ha!A i onda će preživjeti!Jer što preostaje nakon 3.WW nego Kralj svijeta!Osnovni je problem daklen-tko će biti Kralj svijeta!Jer neki misle da će oni postaviti svoga Kralja svijeta!Posljednja zabluda!Kad se kaže da Spasitelj dolazi s Neba,to zapravo znači da će ga Nebo(Bog)odabrati,uzdignuti,postaviti!

  • Pera says:

   Pa nesto si napipao, ali bas i nije tako ! Ako si mislio da posle 3 s.r. bice kraj sveta, nije. Ako si mislio da ce cionisti postaviti svog kralja, svog mesiju, nama znan kao antihrist, pa nece biti to odmah po zavrsetku rata. A ono, dolazi s neba da sudi zivima i mrtvima, e pa to ce da bidne, ali niko sem Boga Oca to nezna kada !

 4. Istina says:

  Trečeg svetskog rata neče biti...

  • Pera says:

   Ako je verovati nasim Tarabicima, a zasto neverovati kad su sve pogodili, bice 3 s.r., a oni su ga prozvali opsti, svako sa svakim ! Sad povezite ovaj bezbroj muslija koji naseljavaju evropu, pa kad napadnu domoroce, sto vec rade, pa domorodaca biti nece ! Tako su zapadnoevropski narodi naselili ameriku i od 100 milion domorodaca, sacuvali par hiljada, ostalih 99 miliona i 998 hiljada su pobili, uglavnom zarazenim cebadima, mozda isto korona virusom kao i ovih dana ! Izgleda da cionisti vole da ponavljaju uspesne akcije !

 5. Karital says:

  Puste želje, stvarnost drugačija!

 6. Pera says:

  Kad ce jednom novinari da dobiju one 2 kuglice izmedju nogu, pa da nam objasne sta je to duboka drzava u americi, a sta je onda plitka ?

  • persida says:

   Duboka drzava je dolar, a plitka je srpski dinar.

 7. M says:

  Duboka država što je,to prosječan čovjek ne zna,a niti može znati!Ta je Tajna duboka,toliko da se tamo ne može doći,nego se može biti samo pozvan!A ti ne pričaju o tome ni inače(zbog uvjerenja),a pogotovo jer je kazna za razotkrivanje-smrt!O tome prosječan čovjek može samo nagađati,a i u tome ako bude uspješan,neće to uspjeti javno talambasati,nego će biti zaustavljen,i smrću ako treba!To je najsigurnije,jer je Tajna duboka ali velika i važna!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u