Putin traži da se šteta od terorista nadoknadi od njihovih porodica

Putin traži da se šteta od terorista nadoknadi od njihovih porodica

27 septembra 2013

Vladimir-Putin_2183550bPredsednik Rusije predao je Državnoj Dumi na razmatranje nacrt zakona kojim je predviđeno da se šteta koju pričine teroristi, između ostalog i moralna, nadoknađuje na račun samih terorista ili njihove rodbine, prenosi ITAR-TASS.

Nacrt zakona predviđa da se nadoknada štete, uključujući i moralnu, ostvaruje „na račun lica koje ju je pričinilo, kao i na račun sredstava njegovih bliskih rođaka, lica koja su s njim u srodstvu (po braku), i drugih lica do čijeg mu je života, zdravlja i blagostanja stalo zbog uspostavljenih ličnih odnosa“.

Podsetimo, juče je u najvećoj Ruskoj republici došlo je do krvavog napada ekstremista u kojem je nastradalo pet ljudi. Teroristi su opkoljeni u kući, a usmrćeni su pošto su odbili da se predaju.

Ruska antiteroristička agencija saopštila je da su njene snage tokom racije u nemirnoj provinciji Dagestan usmrtile pet osoba za koje se sumnja da su ekstremisti.

Nacionalni antiteroristički odbor naveo je da su ekstremisti ubijeni u gradu Derbentu na Kaspijskom moru, preneo je AP. Saopšteno je da su bezbednosne snage, postupajući po dojavi, opkolile kuću gde su se bili sakrili ekstremisti. Oni su, kako se navodi u saopštenju, odbili da se predaju i ubijeni su u vatrenom okršaju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *