ПУТИН: Тражимо писмене гаранције за неширење НАТО-а

ПУТИН: Тражимо писмене гаранције за неширење НАТО-а

1 децембра 2021

Председник Русије Владимир Путин предложио је да се крене у преговоре око постизања правних гаранција за неширење НАТО-а на исток.

Путин је нагласио, говорећи у Министарству иностраних послова Русије, да је најважнији задатак руске дипломатије: добијање поузданих и дугорочних гаранција безбедности.Он је нагласио да ће Русија у дијалогу са САД и њиховим савезницама инсистирати на изради конкретног споразума који искључује свако даље померање НАТО-а на исток и распоређење војних система у непосредној близини њених граница.

„Предлажем да се с тим у вези почну предметни разговори. Посебно наглашавам: потребна нам је правна гаранција, пошто западне колеге не реализују преузете на себе усмено дате обавезе“, рекао је Путин.

Он је нагласио да је све било супротно урађено.

„Не захтевамо никакве посебне услове за себе, разумемо да сви договори требају да узимају у обзир интересе Русије и свих евроатлантских држава“, нагласио је он.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ivana says:

    Milošević broj 2 sad ide klečanje i molenje neprijatelja pa pokolj Rusa pa opraštanje zločincima kao i posle svih ratova glupi Slaveni.

  2. History planet says:

    I onaj Hitler je sa Staljinom potpisao dogovor o ne napadanju pa je napao Staljina i Rusiju kao besan pas isto je uradio i sa Srbijom i šta god da je potpisivao radio je isto kao i Amerikanci i njihov kongres.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u