ПУТИН: Тражимо писмене гаранције за неширење НАТО-а

PUTIN: Tražimo pismene garancije za neširenje NATO-a

1 decembra 2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se krene u pregovore oko postizanja pravnih garancija za neširenje NATO-a na istok.

Putin je naglasio, govoreći u Ministarstvu inostranih poslova Rusije, da je najvažniji zadatak ruske diplomatije: dobijanje pouzdanih i dugoročnih garancija bezbednosti.On je naglasio da će Rusija u dijalogu sa SAD i njihovim saveznicama insistirati na izradi konkretnog sporazuma koji isključuje svako dalje pomeranje NATO-a na istok i raspoređenje vojnih sistema u neposrednoj blizini njenih granica.

„Predlažem da se s tim u vezi počnu predmetni razgovori. Posebno naglašavam: potrebna nam je pravna garancija, pošto zapadne kolege ne realizuju preuzete na sebe usmeno date obaveze“, rekao je Putin.

On je naglasio da je sve bilo suprotno urađeno.

„Ne zahtevamo nikakve posebne uslove za sebe, razumemo da svi dogovori trebaju da uzimaju u obzir interese Rusije i svih evroatlantskih država“, naglasio je on.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivana says:

    Milošević broj 2 sad ide klečanje i molenje neprijatelja pa pokolj Rusa pa opraštanje zločincima kao i posle svih ratova glupi Slaveni.

  2. History planet says:

    I onaj Hitler je sa Staljinom potpisao dogovor o ne napadanju pa je napao Staljina i Rusiju kao besan pas isto je uradio i sa Srbijom i šta god da je potpisivao radio je isto kao i Amerikanci i njihov kongres.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *