ПУТИН У ИНТЕРВЈУУ ЗА АМЕРИЧКЕ МЕДИЈЕ данас поново шокирао Запад и Америку!

PUTIN U INTERVJUU ZA AMERIČKE MEDIJE danas ponovo šokirao Zapad i Ameriku!

3 marta 2018

Rusija može iskoristiti nuklearno oružje samo odgovarajući na nuklearni udar ili ako bi došlo u pitanje samo postojanje zemlje – izjavio je Vladimir Putin.

On je u intervjuu američkom telekanalu NBC dodatno objasnio, odgovarajući na pitanje Megan Keli može li se dogoditi da Moskva na nenuklearni napad odgovori nuklearnim oružjem:

Dakle: postoje samo dve situacije koje nas mogu naterati da primenimo nuklearno oružje – nuklearni napad na Rusiju i realna pretnja samom postojanju naše zemlje i države“.

Keli je posebno interesovalo: da li je sve što je ruski lider prodemonstrirao „tek kompjuterska simulacija ili realno novo oružje“. Njegov odgovor je bio:

„Sve je realno. Svo to oružje se dobro pokazalo na testiranjima. Svaki naš novi sistem lako zaobilazi celu protivnički protivraketnu odbranu. Naravno, neki od sistema će još biti dorađivani i doterivani. Drugi su već isporučeni Oružanim snagama i nalaze se na borbenom dežurstvu“.

Upitan da li u Rusiji već postoje interkontinentalne rakete sa atomskim energetskim blokovima za koje je naveo da su uspešno testirani, Putin je rekao:

„Sve probe su bile uspešne. Samo, ti sistemi su na različitim nivoima spremnosti. Neki su, kao što sam rekao, već na borbenom dežurstvu u odgovarajućim jedinicama“.

U nastavku je posebno naglasio:

„S obzirom na mogućnosti našeg najnovijeg naoružanja, Sjedinjene Države su sredstva svojih poreskih obveznika – potrošena na sisteme protivraketne odbrane – naprosto uludo potrošile. A mi smo Sjedinjenim Državama predlagali da zajedno napravimo sistem PRO, ali je to Vašington odbio“.

Upitan – treba li njegov nastup pred Federalnom skupštinom smatrati „objavom novog hladnog rata“ – predsednik Ruske Federacije je uzvratio:

„Ljudi koji tvrde da je moja poslanica objava novog hladnog rata ne bave se analitikom već propagandom“.

Povodom pitanja – da li su SAD i Rusija stupile u trku u naoružanju – rekao je:

„Trka u naoružanju je počela kada je Vašington objavio da SAD istupaju iz sporazuma o protivraketnoj odbrani. Samo, nas niko neće uvući u trku u naoružanju kakvu neki priželjkuju“.

KOMENTARI6 komentara

 1. jagoda says:

  Kao i uvek na visokom nivou odmereno,hladne glave i diplomatic. Svaka čast predsedniče.

 2. MILIJA SUZOVIĆ says:

  BRAVO PREDSEDNIČE !

 3. TOPOLJ says:

  SAD su skrenule. Taj su put same izabrale.Zajedno sa njima i magarčine koje taj put u stopu prate.Dalje nema nazad.Toliko bi trebalo da znaju.Jednom davno,na jednom sajtu sam napisao:"da će se Rusija američkim bitangama revanširati za devedesete".Evo,upravo je to ovo vrijeme.Na dijelu je tiha maskirovka,legendarna "vojna obmana".Samo,to idioti na Zapadu teško mogu da razumiju.Oni su već otpisani.Zbogom Zapade.Ti osim pakla bolju sudbinu i ne zaslužuješ.

 4. ARTILJERAC says:

  Kakva nekultura američke prangije, doći da intervjuišeš najpametnijeg političara na svetu u cipelama sa otvorenim prstima za večernji izlazak. To govori o tome kakva je američka nacija nastala na genocidu od lopova, kurvi i probisveta. Zašto je nisu vratili odakle je došla.

  • goran says:

   Dobro zapažanje, Amerikanke nemaju nimalo kulture, pa i ne znaju kada i šta da obuku. Ova jadnica izložila prstiće, kao da je na terasi nekog hotela u toploj klimi. Tuga neviđena od neukusa, a tome se cela planeta klanja.

 5. Srki says:

  Ko razume, shvatice. https://www.youtube.com/watch?v=E_WPk6Rxx00

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *