Путин у Кремљу разговарао са командантима кључних јединица на украјинским фронтовима

Putin u Kremlju razgovarao sa komandantima ključnih jedinica na ukrajinskim frontovima

10 maja 2024

VLADIMIR Putin sastao se u Kremlju sa komandantima borbenih jedinica koje učestvuju u Specijalnoj vojnoj operaciji.

Savetovanju je prisustvovao i ministar odbrane RF Sergej Šojgu, a predsednik Rusije je tom prilikom rekao:„Želim da vam se lično zahvalim za hrabrost, za vašu sposobnost da komandujete trupama. Zamolio bih vas da svim svojim potčinjenima prenesete moje najbolje želje za sve što čine u interesu Otadžbine.

Za mene su ovakvi sastanci uvek važni jer su to, po pravilu, iskreni razgovori. Zaista se radujem ovakvom razgovoru o svemu šta se i kako se dešava na ratištu, šta i kako dodatno treba uraditi da bi dejstva naših borbenih jedinica bila još uspešnija, kako bi se zadaci rešavali uz minimalne gubitke i tako da, naravno, realizujemo sve zadatke koje nam je postavila Otadžbina.

Ovo što se sada dešava u okviru Specijalne vojne operacije na ratištu najbolji je dokaz da ste vi i vaši potčinjeni dostojni naših očeva, dedova, pradedova, koji su se borili na poljima Velikog otadžbinskog rata i branili svoju zemlju. I sada znamo za slučajeve hrabrosti i herojstva. Ne dešavaju se povremeno, već gotovo stalno. To je izuzetno važno jer je jedan od ključnih uslova za našu pobedu – u koju ne sumnjam.

Naravno, savremena sredstva oružane borbe menjaju se veoma velikom brzinom. A ako želimo da budemo uspešni, moramo uvek biti korak ispred drugih. Da li uvek uspevamo u tome? Verovatno ne. Ali, da bismo bili uspešni, moramo, ponavljam još jednom, da budemo korak ispred u visokim tehnologijama.

Hajde da pobedimo zajedno!

Mi znamo, a vi to znate bolje od bilo koga drugog, da neprijatelj ima dovoljno savremenih borbenih sredstava, jer cela zapadna zajednica radi za našeg neprijatelja, koji sanja da Rusija u sadašnjem obliku više ne postoji.

Oni su sebi postavili taj cilj. Već sam javno rekao: očigledno, oni veruju da je u sistemu konfrontacije koji sami sebi kreiraju Rusija slaba tačka, slaba karika.

Siguran sam da su se i sami uverili da je to daleko od istine, da stvari pre stoje obrnuto.“

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *