ПУТИН: У стању смо да откријемо сваког противника и да му нанесемо несавладив ударац

PUTIN: U stanju smo da otkrijemo svakog protivnika i da mu nanesemo nesavladiv udarac

25 jula 2021

Ratna mornarica ima sve što je neophodno kako bismo garantovali zaštitu države. U stanju smo da otkrijemo svakog podvodnog, nadvodnog i vazdušnog protivnika i da mu nanesemo nesavladiv udarac, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana Ratne mornarice Rusije.U govoru na glavnoj paradi mornarice u Sankt Peterburgu Putin je podsetio na slavne dane ruske mornarice i svima čestitao praznik.

On je rekao da je u današnje vreme Rusija u rekordnom roku uspela da zauzme dostojno mesta među najjačim mornaricama sveta.

Prešla je, kako je rekao, kolosalan put od malog broda do moćnih okeanskih brodova i raketnih atomskih podmornica i dobila efikasnu morsku avijaciju i pouzdane sisteme odbrane na obali.

„Stalno unapređujemo naoružanje, a naši hiperzvučni sistemi, kojima je opremljena mornarica, nemaju pandana u svetu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, današnji grandiozni praznik je simbol jedinstva svih pokolenja zaštitnika morskih granica Rusije.

Praznik je važan, dragocen za čitavu Rusiju, za ruski narod jer je zahvaljujući odvažnosti mornara, njihovoj hrabrosti i smelosti jačala domovina, stvarala se njena slava i značaj.

Volimo svoju flotu, ponosimo se njome i njenom izuzetnom istorijom, rekao je ruski predsednik i podsetio na zavet Petra Velikog:

„Ni pred kim ne spuštati zastavu broda i nikome ne predavati brod!“

KOMENTARI3 komentara

  1. uddu says:

    Da si ti neko a tvoja mornarica nešto,ne bi se pola NATO-a vozikalo brodovima po Crnom moru !

  2. Rista says:

    Pa jeste...U stanju ste...Ali...Ipak da vam javim da niste otkrili oko 500000 vojnika oko ruskih granica ili bar na dohvat, desetine hemijskih fabrika bojnih otrova i biološkog oružja takođe(r)na ruskim granicama ili bar na dohvat, brodova, vojnih aerodroma, raketa srednjeg dometa sa atomskim glavama, vojnih baza i sličnih neprijatelja a tu su oko vas. Samo što ne uđoše u Moskvu. Kina sigurno neće reagovati na te opasnosti, iako ih je otkrila ali ćuti. I pomalo sarađuje sa Američkim fabrikama svih vrsta. Američki vojnici u Ramštatu imaju sve američko iako su u Nemačkoj. Američko made in Kina. Mislim, ipak da vam dojavim...Onako ljudski. Ali ako vi to smatrate nevažnim detaljima koji nisu vredni otkrivanja, onda se izvinjavamo. Mlogo se izvinjavamo.

  3. petrovgrad says:

    Pijanom Jelcinu nisu se tako blizu primakli. Pijani Jelcin i polupijani generali o;as posla bi od njih napravili improviyovane podmornice na dnu Crnog Mora. Potapaj to brate Putine, da ne bude kasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *