ПУТИН УКАЗОМ ПРОГЛАСИО: Русија слави ДАН ОЧЕВА

PUTIN UKAZOM PROGLASIO: Rusija slavi DAN OČEVA

5 oktobra 2021

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz po kome će se svake treće nedelje u oktobru slaviti Očev dan.U obrazloženju novog praznika se kaže da će to slavlje biti sa ciljem jačanja porodice i povećanja značaja očinstva u vaspitanju dece. Već 17. oktobra ove godine u Rusiji će se prvi put slaviti novi praznik.

U julu je Ministarstvo rada i socijalne zaštite Ruske federacije predložilo da se raspravlja o inicijativi praznovanja očevog dana. Inače predlog je stigao od Ane Kuznjecove koja je tada bila opunomoćenik predsednika Rusije za prava dece. Kuznjevcova koja je sada postala poslanik u ruskom parlamentu smatra da će novi praznik podržati milioni očeva i majki. Rusi su do sada imali Dan majki, zatim Dan zaštite dece, kao i Dan porodice, ljubavi i vernosti.

– Svi ti praznici su nova etapa u prilazu novih odnosa prema porodici. Kod nas se porodica sastoji od oca mame i dece – kazala je Kuznjecova.

Predsednik Putin kao i mnogi u Rusiji je isticao da deca moraju da imaju tatu i mamu, a ne „prvog i drugog roditelja“, što podržavaju oni koji smatraju da gej populacija ima pravo da usvaja i vaspitava decu.P utin je naglašavao da u ruskoj tradici nije da gej populacija uzima decu i vaspitava ih.

– Nemamo ništa protiv gej populacije oni imaju prava na rad i druge slobode i obaveze u društvu. Kao građani su ravnopravni sa ostalima. Ali smo protiv agresivne propagande gej populacije pogotovo prema mladim naraštajima – objasnio je Putin.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Tako i treba, najzad nesto pametno.

 2. Ivke says:

  Svaka cast ,steta sto ovaj covek ima premalo stvarne vlasti u drzavi

 3. Kosovac says:

  Dan očeva, OCI, po pravoslavnom kalendaru pretpraznik roždestva Isusa Hrista. AMIN.

 4. milanm says:

  Lako je Rusima zene drze do muscine, ako iole vredi. Dobro nije samo to tako jednodimenzionalno :D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *