PUTIN: Ukrajina je odgovorna za pad malezijskog aviona

PUTIN: Ukrajina je odgovorna za pad malezijskog aviona

18 jula 2014

vladimir-putin-russia-presidnet 42432Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su ukrajinske vlasti odgovorne za pad putničkog aviona „Malezija erlajnsa“ iznad istočne Ukrajine.

On je istakao da se to ne bi dogodilo da Kijev nije ponovo pokrenuo vojnu ofanzivu protiv proruskih snaga na istoku zemlje.

„Ova tragedija se ne bi dogodila da je na tom području vladao mir ili makar da vojne operacije na jugoistoku Ukrajine nisu ponovo pokrenute“, rekao je Putin, a preneo Rojters.

„Nema sumnje da vlada zemlje nad kojom se to desilo (pad aviona) snosi odgovornost za ovu strašnu tragediju“, istakao je ruski predsednik i dodao da je zatražio od svoje vlade da uradi sve što je moguće da bi pomogla u istrazi incidenta.

Putin je izjavio: „Uradićemo sve što je moguće tako da se dobije objektivna slika onoga što se dogodilo. Ova nesreća je potpuno neprihvatljiva“. Putin je takođe uputio saučešće malezijskom premijeru Nadžibu Razaku, zamolivši da prenese iskrene reči saosećanja i podrške rođacima i najbližima poginulih.

Malezijski avion „Boing 777“ sa 295 putnika i članova posade, na letu MH17, od Amsterdama do Kuala Lumpuru srušio se u Ukrajini na 60 kilometara od granice sa Rusijom.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je obaranje aviona „akt terorizma“, optuživši proruske snage u oblasti, ali su oni odgovorili da su malezijski putnički avion oborila dva ukrajinska vojna aviona koja su nadletala region u poslednjih nekoliko dana, navodi BBC.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Hteli su da roknu Putinov boing, koji je imao istu maršutu u pola sata vremenske razlike. Avioni su skoro identični, čak i po boji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *