ПУТИН: Украјина месечно губи 50.000 војника и официра – Америка се преко Украјине бори за своје лидерство

PUTIN: Ukrajina mesečno gubi 50.000 vojnika i oficira – Amerika se preko Ukrajine bori za svoje liderstvo

6 juna 2024

GUBICI Rusije u specijalnoj operaciji su nekoliko puta manji od ukrajinskih, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa šefovima novinskih agencija na marginama Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

„Sa potpunim uverenjem mogu da kažem da su naši gubici, posebno ako se radi o, nažalost, nenadoknadivim gubicima, nekoliko puta manji nego na ukrajinskoj strani. Odnos nenadoknadivih gubitaka vojnih snaga Rusije i Ukrajine je približno jedan prema pet“.Upravo to je razlog, dodao je, što Ukrajina pokušava da izvede totalnu mobilizaciju Ukrajini jer su joj gubici na bojnom polju veoma veliki“.

„Prema našim proračunima, ukrajinska vojska gubi oko 50 hiljada ljudi mesečno. To su i sanitarni i nenadoknadivi gubici koji su otprilike u proporciji 50/50 odsto“.

Putin je naglasio da ruska krv koja je prolivena u Donbasu „nije tek vodica“ da bi Rusija mogla da zatvara oči.

Ruski lider je naveo da se u Ukrajini nalazi 1.348 ruskih vojnih lica u zarobljeništvu, a da je broj ukrajinskih ratnih zarobljenika u Rusiji – 6.465.

Putin je ključnim ljudima info-agencija povodom akeričkih predsedničkih izbora, koji treba da budu održani 5. novembra, rekao:

„Moskvi je svejedno ko će biti novi predsednik SAD. Generalno, nije nas briga da li će pobediti Bajden ili Tramp, pošto se američki kurs neće promeniti“.

I ukazao povodom američke podrške režimu u Kijevu:

„Niko u Sjedinjenim Državama nije zainteresovan za Ukrajinu. Zanima ih veličina Sjedinjenih Država, koje se ne bore za Ukrajinu i za ukrajinski narod, već za svoju veličinu i za svoje liderstvo. SAD nastoje da ometaju uspehe Rusije jer se plaše da će naši uspesi naneti štetu njihovom liderstvu. To je cela poenta onoga što Sjedinjene Države rade“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Baćo says:

    Znači Putko priznaje da je Rusija izgubila preko 100 000 vojnika u Ukrajini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *