PUTIN: Ukrajinska vojska napada civile kao što su to radili nacisti

PUTIN: Ukrajinska vojska napada civile kao što su to radili nacisti

29 avgusta 2014

Putin RussC000005DC-695_964x564Vladimir Putin upopredio napade ukrajinske vojske na gradove na jugoistoku te zemlje sa udarima fašista na Lenjingrad tokom Drugog svetskog rata.

Ruski predsednik je pozvao na hitne mirovne pregovore

„Nažalost, to me podseća na događaje iz Drugog svetskog rata, kada su nacistički vojnici opkoljavali naše gradove, kao Lenjingrad, i ubijali ih direktnom vatrom“, rekao je Putin učesnicima omladinskog foruma „Seliger“.

On je istakao da veoma dobro razume miliciju u jugoistočnoj Ukrajini, koja pokušava da istisne daleko od gradova ukrajinsku artiljeriju, zbog čega milicija vodi vojne operacije.

Putin je naveo da predstavnici zapadnih država pozivaju pripadnike milicije „da dozvole da budu ubijeni da bi bili dobri“.

Moramo da sednemo za pregovarački sto“, kazao je ruski predsednik i pozvao Zapad da privoli vlasti u Kijevu na pregovore, jer one ništa ne čine da bi uspostavile red u zemlji.

Putin je dodao da je miliciji na jugoistoku Ukrajine savetovao da otvore humanitarne koridore za povlačenje ukrajinskih vojnika kako bi se izbegle nepotrebne žrtve.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lela says:

    Tovaris Vladimire,kad krecete na fasiste ? Bilo bi vreme ! Prevrsili su svaku meru !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *