ПУТИН: УН ће бити уништене!

PUTIN: UN će biti uništene!

22 oktobra 2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da bi lišavanje stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prava veta uništilo to svetsko telo.Rusija je jedna od pet stalnih članica SB UN koja ima pravo veta, javio je Rojters prenosi Tanjug.

Stalne članice se godinama suočavaju sa pritiskom da reformišu tu organizaciju kako bi se uzele u obzir promene u svetskoj demografiji i ekonomiji od njenog formiranja nakon Drugog svetskog rata.

Međutim, Putin je na skupu ruskih stručnjaka rekao da bi se ukidanjem prava na veto svetsko telo svelo “na mesto za praznu priču“.

(Politika/Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. milos says:

  vec su unistene samo se ceka opelo. sa bombardovanjem SR Jugoslavije je bio i formalni kraj UN!

 2. Beli Orao says:

  Tačno bilo bi “ trla baba lan da je prođe dan “ ! Ako to prođe onda je najbolje organizovati Novu Međunarodnu Organizaciju sa Kinom , Rusijom , Indijom i svima ostalima miroljubivim narodima ili nesvrstanima koji žele da se priključe !

 3. ko says:

  I treba konacno da se raspusti Hitlerova liga naroda koja je nakon II svetskog rata preimenovana u UN .

 4. Gagi says:

  Naravno da ce da se unisti. Nece vise moci pobednici iz II rata da samostalno odlucuju o odlukama, moraju malo i fasisti. Nesto u tom pravcu je nedavno najavio Erdogan. Jedini spas je da se napravi "Slovenski savez" od Pravoslavnih zemalja, sa druge strane, to nije moguce jer smo toliko izbuseni od strane katolika da nismo u stanju da dodjemo sebi. U nasim zemljma se vec stolecima guraju njihovi spijuni u najznacajnije drzavne institucije, imaju i obezbedjene kvalitetne zamene. Eto, sta se desava kod nas, samo "izrone" neki strucnjaci i kadrovi koji su do juce bili nepoznati i u intelektualnoj ilegali. Posto smo tako formirali drustvo da budemo izdrzavana nacija a ne da zavisimo od licnog rada kao npr. u Svajcarskoj,najveca je bitka ko ce doci na bolju izdrzavanu poziciju. Tu vise nije bitan nacionalni interes, bitan je onaj ko placa i nagradjuje, taj mora da se bezpogovorno slusa i da se svi njegovi nalozi realizuju. Tako, eto, olosi gledaju svoj licni interes jer im uopste nije vazno za koga rade i ostvaruju svoj zivot, najmanje im je vazna nacionalna ideja i odrzivost iste. Takva je politika stvorena i taj princip se promovise i gura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *