PUTIN UPOZORAVA AMERIKU: Čuvajte se bumerang efekta

PUTIN UPOZORAVA AMERIKU: Čuvajte se bumerang efekta

17 jula 2014

Putin 75741Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da će američke sankcije dovesti odnose sa Rusijom „u bezizlaznu situaciju“.

Obraćajući se novinarima tokom posete Brazilu, Putin je kazao da tek treba da vidi detalje najnovijih američkih sankcija da bi razumeo njihov pun obim, preneo je Rojters.

On je takodje naveo da će sankcije koje su zavele SAD narušiti i interese vodećih američkih kompanija u energetskom sektoru pošto takve mere obično imaju „bumerang“ efekat.

Prethodno su agencije javile da je američki spisak sankcija u sredu proširen imenima novih ruskih funkcionera i vodećih ruskih kompanija i banaka.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da su znatno proširene sankcije Rusiji zbog Ukrajine, obuhvatajući mere usmerene na rusku namensku industriju, energetske kompanije i finansijske institucije.

Tako su se na „crnoj listi“ našle korporacija „Almaz-Antej“ i koncern „Kalašnjikov“, „Ižmaš“, „Bazalt“, „Uralvagonzavod“, kompanije „Novatek“, „Rosnjeft“, „Vnješekonombank“ (VEB) i „Gazprombank“, „Feodosijska naftna kompanija“, koncern radioelektronske tehnologije KRET, kompanija „Sazvezdje“, prenele su ruske agencije.

Lideri EU takodje su se dogovorili da pooštre sankcije Moskvi zbog krize sa Ukrajinom, uključujući i meru da budu kažnjene one ruske firme povezane sa aktvnostima kojima se destabilizuje Kijev.

Na meti ovih mera naćiće se „pojedinci ili firme koje aktivno pružaju finansijsku podršku ili materijal Rusima koji donose odluke i odgovorni su za aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine“, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

KOMENTARI2 komentara

  1. soko says:

    opet ista priča ,prije svi protiv Srbije a sada svi protiv Rusije ,provokacija i izazivanje rata,a Kina i ostale države ćute dok ne dođu na red,,,

  2. m.trajkovic says:

    neznam i pitam se jedno ko su oni da oni nekom zavode sankcije dokle vise da okupator -krvnik sveta cini zla svetu i svet nevidi to pitam se bravo putine sa kinom im pokazite ko je dolazeci vladar sveta z anarednoh 100 godina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *