ПУТИН УПОЗОРАВА: Десиле су се опасне ствари!

PUTIN UPOZORAVA: Desile su se opasne stvari!

21 juna 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa Savetom bezbednosti Rusije u vezi sa situacijom u Gruziji, ali i u vezi sa porastom tenzija u Persijskom zalivu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Isprovocirana ekstremističkim elementima, rusofobična provokacija prema ruskim parlamentarcima ocenjena je kao izuzetno opasna pojava“, pojasnio je Peskov.On je saopštio i da je Ministarstvu inostranih poslova Rusije bilo savetovano da „upozore ruske građane koji nameravaju da putuju u Gruziju o potencijalnoj opasnosti zbog minulih dešavanja“.

Pored toga, reči je bilo i o situaciji u Persijskom zalivu, gde su svi učesnici sastanka izrazili veliku zabrinutost i pozvali sve strane na suzdržanost.

Ocenio je i da su Putin i predstavnici Saveta bezbednosti Rusije saglasni da bi bilo kakvi nepromišljeni koraci mogli da izazovu velike posledice po regionalnu stabilnost, kao i po stabilnost celog sveta.

Pored Putina, na sastanku su bili i predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ministri Sergej Lavrov, Sergej Šojgu i Vladimir Kolokoljcev, kao i rukovodioci FSB i Spoljno-obaveštajne službe Aleksandar Borotnjikov i Sergej Nariškin.

KOMENTARIJedan komentar

  1. E.Lirsch says:

    E jes' vala. MLogo je stvar "opasna" kad americki smrdljivci bacaju bombe na neposlusne drzave. Kaka 'e to opasnost. Moze li "car" da to malo pojasni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *