ПУТИН УПОЗОРАВА: Нико неће Русима завртати руке, Русија се никога не плаши

PUTIN UPOZORAVA: Niko neće Rusima zavrtati ruke, Rusija se nikoga ne plaši

27 marta 2015

putin-kremlinru 454Ruski lider Vladimir Putin, koji je danas razgovarao sa kolegijumom Federalne službe bezbednosti, otkrio je da je tokom 2014 u njegovoj zemlji bilo onemogućeno delovanje više od 340 agenata stranih obaveštajnih službi.

Pri tom je naglasio da je Rusija uvek imala i da će i nadalje imati „adekvatan odgovor na sva moguća antiruska dejstva“:

„Za takozvano obuzdavanje Rusije koriste se brojna sredstva. Od pokušaja političke izolacije do obuhvatnog informativnog rata i instrumentarija specijalnih službi. Kako su nedavno objavili oni koji iza toga stoje: oni će i ubuduće zavrtati ruke svojima koji se sa njima ne slažu. Samo, takve stvarčice sa Rusijom ne prolaze, nisu prolazile, a neće prolaziti ni u budućnosti!“

Putin je posebno naglasio da će se situacija oko Rusije poboljšavati ako Moskva ne bude uzmicala, ako se ne bude presavijala, već postaje – moćnija.

„NATO formira snage za brza reagovanja i širi svoju infrastrukturu pored naših struktura. Iza svega se pomalja pokušaj da se poremeti nuklearni paritet, a još se forsira stvaranje evropskog i azijsko-pacifičkog segmenta protivraketne odbrane. Jednostrano istupanje SAD  iz sporazuma o PRO poljuljao je same temelje savremenog sistema međunarodne bezbednosti“ – ocenio je šef ruske države.

Potom je odmah nastavio: „Radi se na principijelno novim borbenim sistemima za nanošenje munjevitog globalnog udara i vođenje ranih operacija u kosmosu. Međutim, niko neće uspeti da našu zemlju zaplaši ili da na nju izvrši pritisak. To nikada nikome nije pošlo za rukom i neće. Uvek smo imali i imaćemo adekvatan odgovor na sve unutrašnje i spoljne pretnje nacionalnoj bezbednosti“.

Još je podvukao: „Situacija ne može večno ostati ovakva kakva je. Menjaće se i, nadam se, poboljšavati. I generalno i oko naše zemlje. Ali, ne zato što ćemo se mi povlačiti i klanjati. Da ponovim: poboljšavaće se samo ako mi budemo sve jači“.

Predsednik RF je upozorio FSB, a i sopstvenu javnost, da se protiv Rusije „planiraju akcije u vreme izbora 2016. i 2018. godine“:

„Ne prestaju pokušaji zapadnih specijalnih službi da za svoje ciljeve iskoriste nevladina i politizovana udruženja. Pre svega za diskreditovanje vlasti i destabilizovanje unutrašnje situacije u Rusiji. Ne smeju proći nikakvi pokušaji destabilizacije.

Više puta sam ukazivao: spremni smo na dijalog sa opozicijom i nastavićemo partnerske odnose sa civilnim društvom u najširem smislu reči. Samo, besmisleno je stupati u diskusiju sa onima koji rade po narudžbini izvana i u interesu tuđe zemlje, ili tuđih zemalja, a ne svoje zemlje. Zato ćemo i dalje držati pod prismotrom strane izvore finansiranja nevladinih organizacija i presecati sva ogrešenja o zakon“.

(Fakti.org)

KOMENTARI8 komentara

 1. z-i says:

  Svaka ti je Putine na pravom mestu tako jedan predsednik treba da gleda svoju zemlju i svoj narod i svako ko hoce protiv svoje zemlje u tamnicu da nikad vise sunca ne vidi samo napred Putine od mene samo imas milione glasa protiv nacista,Dosta nam dusu jeli i jedu Bog te poziveo mnogo mnogo godina

 2. Za Srbiju says:

  Proteruj te službe iz Rusije. Samo rovare i prave podele u Rusiji. Nisu oni za podcenjivanje.

 3. Vasiljka Dožić says:

  Preporučujem čitanje knjige Tatjane Gračove _Hazarija protiv Svete Rusije-otvoriti sva čula -oči,uši predosećaj ...i biti 1000 % uz PUTINA !!!

 4. nedorecen says:

  ziv bio 100 godina

 5. rovan says:

  putin= hitler

 6. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se......ma ne čini mi se,jesu moje........ says:

  Rovane, jedi govna. PUTIN = SLOBODA

 7. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se......ma ne čini mi se,jesu moje........ says:

  Rovane, dabogda ti se seme zatrlo.

 8. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se......ma ne čini mi se,jesu moje........ says:

  Rovan=ovan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *