ПУТИН УПОЗОРАВА: „Спремите се за нови хаос и рат! ОВАЈ ПУТ У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ!“

PUTIN UPOZORAVA: „Spremite se za novi haos i rat! OVAJ PUT U JUŽNOJ AMERICI!“

15 novembra 2019

Komentarišući situaciju u Boliviji, predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da se ta zemlja nalazi na pragu haosa.

„Bolivija je na pragu haosa. Postoje elementi mešanja spolja, ali oni se uvek pojavljuju tamo gde postoje unutrašnje komplikacije. Nastala je situacija kada uopšte nema vlasti, ili su se bar sve trenutne vlasti povukle. Bezvlašće. Uopšteno govoreći, to podseća na Libiju“, ocenio je ruski lider nakon samita BRIKS-a u Brazilu.Putin je takođe podsetio na pokušaje državnog udara u Venecueli, istakavši da se situacija u Latinskoj Americi menja veoma brzo. On je naglasio da se nada da će zdrav razum, odgovornost i razumevanje interesa svojih građana nadvladati stranačke ambicije političkih snaga.

Prvog dana održavanja samita BRIKS-a pristalice lidera opozicije u Venecueli Huana Gvaida pokušale su da zauzmu Ambasadu te zemlje u Brazilu.

Izbori za predsednika Bolivije održani su 20. oktobra. Pobedio je Evo Morales, koji se u tom momentu nalazio na dužnosti predsednika zemlje. Međutim, njegov glavni protivnik Karlos Mesa nije priznao rezultate glasanja, a u zemlji su izbili neredi.

Krajem prošle nedelje vojska je pozvala Moralesa da napusti dužnost, nakon čega je on podneo ostavku. Morales je napustio Boliviju i otputovao u Meksiko.

Opoziciona senatorka Žanin Anjes privremeno je preuzela nadležnost predsednika Bolivije, koju je Moskva priznala za privremenu predsednicu te zemlje.

KOMENTARI9 komentara

 1. persida says:

  Sad ce Rusi u Boliviju, svuda samo ne u Srbiju.

  • Deda says:

   I dobro je da neće pod takvim uslovima. Ili da i mi napravimo haos samo da onda "prijatelji" iz NATOa ne budu brži?

  • Bora says:

   U Srbiji su već prisutni, osvojili su je...

  • Ivke says:

   Vucic ih NE zove , zato ne dolaze

 2. Velika Metla says:

  Globalistima,iliti "demokratama",odgovara SAMO haos.

 3. teoretičar says:

  I onda se pitamo kako je to moguuuuće? Pa jebeš vlast i državu u kojoj predsednika smeni jedan general jer mu naredi da se povuče. Toga u Americi NEMA! A svi kažu da ceo svet kopira Ameriku i njen rijaliti. Kopira malo sutra. Mnoge države su države bezvlašća i bede. Tako su srpski generali zasrali i dobili smo Đinđića i Koštunicu. Ostalo se svira. Isto će biti i sa Bilovijom. Od kada postoji Bolivija nije imala boljeg čoveka na vlasti od Moralesa i kilavi narod nije ništa učinio da ga odbrani od svojih "sinova" u kilavoj bolivijskoj vojsci. Ama precrtani srpski oktobar. Narod bolivije je ispao kilav kao i narod Srbije, Ukrajine, Libije... Sada u lance pa pišite komentare sledećih pedes godina kako su vas sredili. Tako i mi okilavljeni rodoljubivi Srbi, tako će i Bolivijci i svi slični narodi koji nemaju više muda da se brane. Uštrojeno, brate mili. Sve što zna je da se bori za valog a valog će biti prazan. Saće vidite kako su bile lepe pominje Moralesa, Gadafija i Miloševića. Saće i bez njih ostanete. Srpski narod, prosveta, filmaska umetnost, državni mediji, generali i rukovodioci, sve sam božiji rijaliti ludak. Srpski učitelji...koja glupost. E ta glupost vam uči decu danas, Srbi. Rijaliti pogubljena prosveta kao i sve u Srbiji. Šta ćeš. Naučeno na ropstvo vekovima i ne razmišlja da zbaci amove. Vugli li, vugli.

 4. persida says:

  Srbi su uvek bili roblje i moralne nakaze, na jednog casnog coveka dolazi hiljadu olosa, to je ono sto sprecava svaku promenu.

  • Mile says:

   Navalila si kao mutav na telofon.

  • teoretičar says:

   Ne verujem da je taj odnos takav. Mislim da je na dva poštena čoveka jedan ološ. Tako bilo i u oktobru. Izašlo milion ološa sa šerpama a dva miliona poštenih ćutalo kao da ne postoje. Zato danas tako prolazimo i gubimo i narod i teritorije. I ovo danas je razorno za Srbiju kao što bi bilo da smo se borili. Ovako otišlo milion Srba a onako bi izginulo i ne bi nas niko porobio. Svejedno su ovi što su otišli mrtvi za Srbiju. Ali neiskorišćeni za svoju državu i narod. Džaba se rodili i hranu trošili po Srbiji kad ih na kraju nema a za Srbiju nisu ništa uradili. Gledano sa strane države Srbije, ko da su ambis skočili. Država ih svejedno beskorisno izgubila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *