ПУТИН УПОЗОРАВА: Свет се приближава црвеној линији

PUTIN UPOZORAVA: Svet se približava crvenoj liniji

5 februara 2020

Svet se približava crvenoj liniji zbog povećanja broja regionalnih konflikata, terorizma, urušavanja sistema kontrole naoružanja i ekonomske nestabilnosti.

Na to je upozorio ruski predsednik Vladimir Putin.On je primajući akreditive stranih ambasadora izrazio očekivanje da će svetski lideri učestvovati u ceremonijama obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata u maju u Moskvi, kako bi odali počast onima koji su stradali u ratu i ratnim veteranima i da bi ponovo potvrdili posvećenost idealima mira, slobode i pravde.

On je napomenuo da je svetski poredak posle rata, a koji je sadržan i u Povelji Ujedinjenih nacija, bio baziran upravo na tim idealima, prenosi Tas s.

„Nažalost, čovečanstvo se još jednom približava crvenoj liniji zbog porasta broja regionalnih konflikata, rastuće pretnje terorizma i ekstremizma i urušavanja sistema kontrole naoružanja, dok je globalna ekonomska situacija nestabilna“, ocenio je Putin.

Na ceremoniji prijema akeditiva učestvovala su 23 ambasadora, među kojima i diplomate iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Kine, Irana, Iraka, Australije, Nemačke, Grčke i Švedske.

KOMENTARIJedan komentar

  1. E.Lirsch says:

    Putko samo "upozorava" a 20 godian unazad. Da je na vreme pruzio AKTIVNI OTPOR NATO-fasistaima dovLe ne bi dosli. Ali "mudar Politika" sta ces? I Kina i Rusiaj ce propasti zajedno sa trulim zapadom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *