ПУТИН УПОЗОРИО МЕРКЕЛОВУ И ОЛАНДА: Или Мински споразум или рат!

PUTIN UPOZORIO MERKELOVU I OLANDA: Ili Minski sporazum ili rat!

29 avgusta 2015

vladimir-putin435Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, održao je telefonsku konferenciju sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom. Glavna i jedina tema je bila Ukrajina.

Putin je izrazio čvrsto uverenje da je jedini način rešavanja konflikta dogovor uspostavljen Minskim sporazumom, te da će u protivnom sukob eskalirati na nivo obnove punih ratnih dejstava.

Njih troje su razgovarali i o nedavnom radu Kontakt grupe koja je održala sastanke 26. i 27. avgusta.

„Putin je potvrdio bezalternativnost Minskog sporazuma.“ – navedeno je u saopštenju Kremlja u kojem se ističe da je ruski predsednik insistirao da Kijev u dogovoru sa DNR i LNR sprovede dogovorene ustavne reforme.

Ruski predsednik je poručio Merkelovoj i Olandu da su dužni da izvrše pritisak na Kijev u cilju ispunjavanja tačaka na koje se Kijev obavezao sporazumom iz Minska.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. KOSTA says:

  Frau Merkel, nije ti to picousta marioneta mesija Vucic.

 2. Radomir says:

  Bravo brate Kosta Putin je trezven hrabar.nelicemeran muskarac.

 3. deda mraz says:

  Bravo Care i mi te jedva cekamo da nas po treci put oslobodite i resite bede da mozemo ko ljudi sa minimalni dostojanstvom da zivimo.

 4. mija says:

  Tako je deda mraze. Kad zadju u Ukrajinu, neka samo još malo produže i mi smo odma' tu pravo pa desno. Joj, što bi bilo veselja!!! I igranku bismo organizovali sa živom muzikom. :)

 5. Ranko-Banja Luka says:

  Cijenjeni komentatori, ne funkcioniše to tako kako želite, i ja bih volio da je tako, ali nije. Sami kada krenemo da se borimo za sebe, tada pomoć i stiže. Sjetite se, tokom prošlogodišnje posjete, predsjednik Putin je dva puta pitao našeg predsjednika kakvu pomoć želi od Rusije, ovaj naš ćuti i priča prazne priče o tome da Srbija danas nema neprijatelja.. otpor zapadnjačkom fašizmu treba da se pojavi iznutra, iz dubine srpstva, tada će stvari da krenu u dobrom smjeru. Ali, to je proces koji traje..

 6. Ranko-Banja Luka says:

  Cijenjeni komentatori, ne funkcioniše to tako kako želite, i ja bih volio da je tako, ali nije. Sami kada krenemo da se borimo za sebe, tada pomoć i stiže. Sjetite se, tokom prošlogodišnje posjete, predsjednik Putin je dva puta pitao našeg predsjednika kakvu pomoć želi od Rusije, ovaj naš ćuti i priča prazne priče o tome da Srbija danas nema neprijatelja.. otpor zapadnjačkom fašizmu treba da se pojavi iznutra, iz dubine srpstva, tada će stvari da krenu u dobrom smjeru. Ali, to je proces koji traje.. pozdrav svima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *