ПУТИН УПОЗОРИО СВЕ: „Напад на Абхазију је напад на Русију“

PUTIN UPOZORIO SVE: „Napad na Abhaziju je napad na Rusiju“

8 avgusta 2017

Rusija je rešena da čvrsto garantuje bezbednost i nezavisnost Abhazije, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Abhazije Raulom Hadžimbom.

„Imamo mnogo tema za razgovor. Najvažnije je da imamo posebne odnose poverenja sa Abhazijom, kojoj čvrsto garantujemo bezbednost i nezavisnost, i siguran sam da će tako biti i ubuduće“, rekao je Putin, prenosi Tas s.

Putin je ukazao na potrebu prepoznavanja optimalnih načina razvoja ekonomije Abhazije, što je i bila tema njegovih današnjih razgovora sa predsednikom te zemlje.

Kako je najavljeno, posle razgovora biće potpisan sporazum koji će za građane Abhazije otvoriti ruski sistem zdravstvenog osiguranja i ruske bolnice.

Hadžimba je, sa svoje strane, rekao da njegova zemlja, uz podršku Rusije, napreduje na putu društveno ekonomskog razvoja i izgradnje infrastrukture, kao i rešavanja bezbednosnih i odbrambenih pitanja.

„Sva pitanja o kojima smo razgovarali na ranijim sastancima rešena su u korist našeg naroda“, istakao je predsednik Abhazije, zaključivši da je postignut siguran napredak u primeni sporazuma o savezništvu i strateškom partnerstvu između njegove zemlje i Rusije.

KOMENTARI2 komentara

  1. pravda says:

    ziveo putin

  2. Zabin says:

    Ovako bi i Srbija mogla da bude zasticena ali nazalost nemoze jer je vode izdajnici !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *